Livet her

Børn åd titusinde sider

34 børn klarede sig gennem 24-timers læsemaraton på Hovedbiblioteket

20. oktober 2017 kl. 13:48

AALBORG: 10.500 læste sider i 188 bøger på bare ét døgn.

Det er status efter 34 børn og tre bibliotekarer på Hovedbiblioteket det seneste døgn har holdt Readathon - 24 timers læsemaraton.

- Det gik super fint. Stille og roligt og helt efter planen, siger bibliotekar og arrangør Line Dalbro Schaumann, som sammen med kollegerne Jacob Bæk og Ditte Trudslev har holdt styr på børnene og stået for forskellige aktiviteter i løbet af torsdag og fredag formiddag.

Børnene skulle i videst muligt omfang læse non-stop, men da det sociale også er vigtigt i arrangementet, skulle deltagerne samles ca. hver tredje time for at gøre status, strække ben og lave forskellige aktiviteter som skattejagt og konkurrencer.

Og de fleste var rigtig gode til at koncentrere sig om læsningen, lyder det fra arrangørerne, som dog ud på morgenen måtte foreslå nogle af de 10-15-årige at tage en kort lur.

- Der var nogle, der var blevet lidt overtrætte og snakkende, så vi foreslog, at de i en time ikke måtte sige noget, det betød, de faldt i søvn, fortæller Line Dalbro Schaumann.

Det er anden gang, biblioteket deltager i non-stop-læsningen sammen med par håndfulde andre biblioteker landet over.

Readathon er et internationalt fænomen, der er startet i USA. Her sidder titusindvis af læsere hver for sig, hjemme hos dem selv og læser, mens de holder social kontakt via #readathon på sociale medier som Twitter og Instagram.

Det næste internationale readathon finder sted denne weekend.

Annonceret indhold

Nyeste