Marcus Delfer guider dig til oplevelser i Aalborg de kommende dage

AALBORG: Så er der taget hul på efteråret, og det kan være med blandede følelser, hvis man stadig hungrer lidt efter sommer, sol og sodavandsis. De sidste to ting er heldigvis ikke helt ude af billedet endnu.

Alligevel kan vi glæde os over, at vi (statistisk set) går ind i årets mest frugtbare måneder, så helt tosset er efteråret da heller ikke. Men uanset hvor man er i livet, skal der være tid til det hele, og man skal ud og smage på kulturen. Her får du tre anbefalinger til din weekend!

Fredag: Fyld reolen op

Hovedbiblioteket slår dørene op allerede om onsdagen, når de holder efterårsmarked, og giver dig muligheden for at fylde bogreolen op. Her kan du selvfølgelig finde bøger til enhver smag og forskellige priser, men netop ved dette efterårssalg har de fortalt, at der vil være ekstra mange børnebøger at finde. Endda så mange, at de har fået deres eget område.

Så hvor går det løs? Du går bare ind i arkaden fra Nørregade, fuldstændig som andre gange du har besøgt biblioteket. For at mindske risikoen for smitte med corona, er der begrænsning på, hvor mange der må være i lokalet. Husk tålmodigheden, afstand i køen og sprit hænderne af inden og efter, du har gjort dit røverkøb til bogsalg.

Lørdag: Kunst på Galleri Wolfsen

Det er synd og skam, at NORTH Kunstmesse 2020 måtte aflyses, men sådan er det desværre med mange gode begivenheder i år. Til gengæld har Galleri Wolfsen været kvikke og rykket udstillingen indenfor deres matrikel, hvor du kan se hvilke kunstnere, der skulle have prydet deres stand 13. Oplev blandt andre Kirsa Andreasen, Ole Ahlberg, nordjyske Henrik Godsk og mange flere!

Udover kunst vil der også være mulighed for at sende smagsløgene på arbejde, når flere af byens anerkendte spisesteder disker op med lidt til ganen og maven. Det hele foregår i Galleri Wolfsen, lørdag, fra kl. 11-17.

Søndag: Mini-udgave af Royal Run

Corona-kilo er blevet et ægte fænomen, som skribenten også selv kender til, men det er der heldigvis råd for. Det var oprindeligt denne weekend, at mange glade nordjyder skulle have deltaget i Royal Run, men af gode grunde blev det ikke til noget i år. Til gengæld er der taget initiativ til en mini-udgave på 5 kilometer, som du kan gå eller løbe - lige så mange gange du lyster.

Det er Royal Runners, der står bag arrangementet, og de opfordrer selvfølgelig alle deltagere til at huske håndsprit, afstand og tage de nødvendige forholdsregler.

Er du klar på en løbetur sammen med andre, der ikke koster penge, og som kan blive et fællesskab frem til Royal Run i 2021? Så se mere info på Facebook under “Royal Side Run”. Det starter kl. 10.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...