Bryder ud af kæde - går med i nyt samarbejde. Se her, hvem det er

AALBORG: I dag er skiltene røde og hvide, og der er Bog & idé-logo på facaden. Men fremover skal du kende boghandlerne på Østerågade og i Vejgaard under nye navne.

De to butikker bryder nemlig ud af Bog & idé-kæden og går i stedet fra årsskiftet med i den forholdsvis ukendte kæde Kon-Tur.

- Det betyder, at butikkerne fremover bestemmer 100 procent selv. De kan selv sammensætte deres varesortiment, og så får de også lavere omkostninger end i dag, siger kædechef i Kon-Tur Steffen Kjærulff Fjord.

Han peger på, at det giver plads til større forskelle mellem butikkerne. Hvis en indehaver eksempelvis vil supplere bøger og papirvarer med souvenirs, er han helt fri til det gøre det.

- Den enkelte bliver købmand i egen butik, sådan at man får lov at brænde for det, man har satset på, siger han.

Katrine Schousboe
Efter årsskiftet kommer der et nyt navn på facaden på den store boghandel på Østerågade. Foto: Lasse Sand

De to butikker har selv fået lov at bestemme deres nye navne. Derfor skifter Østerågade-forretningen navn til Aalborg Boghandel, mens Vejgaard-afdelingen slet og ret kommer til at hedde Vejgaard Boghandel.

De to Aalborg-forretninger bliver langt fra alene om at skifte identitet. Faktisk benytter hele 19 Bog & idé boghandler landet over årsskiftet til at flytte til Kon-Tur-kæden.

- De har kun mulighed for at træde ud af kæden én gang om året, det er derfor, der er så mange skift på én gang, siger han.

Med de mange nye butikker har Kon-Tur-kæden i alt 66 afdelinger fordelt over hele landet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...