Livet her

Bogorme på natarbejde

40 børn deltager i disse timer i læsemaraton på Hovedbiblioteket

19. oktober 2017 kl. 16:14

AALBORG: Der er dem, der løber et maraton og så er der dem, der læser sig til et af slagsen.

Det sidste er knap 40 børn i disse timer i fuld gang med på Hovedbiblioteket i Aalborg. Siden torsdag middag har de siddet begravet i bøger og tegneserier, som deltagere i Readathon - 24 timers læsemaraton.

Det er anden gang, at biblioteket deltager i non-stop-læsningen sammen med omkring 10 andre biblioteker landet over.

- Der har været rigtig stor interesse for at deltage i år. Vi havde først udbudt 20 pladser, men de blev hurtigt afsat, så vi oprettede 20 mere, som også røg, forklarer biblioteker og arrangør Line Dalbro Schaumann.

Sammen med kollegerne Jacob Bæk og Ditte Trudslev holder hun styr på børnene og står for forskellige aktiviteter i løbet af aftenen og natten. Opgaven synes overkommelig, for de 40 deltagere, der er fordelt på to etager, sidder dybt koncentrerede i sofaer, hængekøjer og på gulvet.

- Det er meget blandet, hvad de læser. Fra Harry Potter over fantasy og fagbøger, fortæller Line Dalbro Schaumann.

11-årige Ella Vadmann fra Klarup er sammen med to veninder med til arrangementet for første gang, og hun er meget begejstret.

- Det er dejligt, at vi kan være sammen om at lave noget, vi alle tre synes er dejligt, forklarer hun.

Veninderne regner med at tage aftensmaden med og så tage hjem for at sove, for selv om der er voksne til stede, så er biblioteket stort og mørkt om aftenen.

Mange af deltagerne er, som de tre veninder, kommer i grupper, men der er også enkelte, der er alene af sted.

Men netop det sociale i læsningen er en stor del af arrangementet. Derfor samles deltagerne hver tredje time for at gøre status og strække ben og undervejs bliver det også noteret, hvor mange sider, de får læst.

- På den måde konkurrerer vi også lidt med de øvrige biblioteker om, hvor meget vi når, siger Line Dalbro Schaumann.

Readathon er et internationalt fænomen, der er startet i USA. Her sidder titusindvis af læsere hver for sig, hjemme hos dem selv og læser, mens de holder social kontakt via #readathon på sociale medier som Twitter og Instagram.

Det næste internationale readathon finder sted denne weekend.

Annonceret indhold

Nyeste