Nordjyllands Historiske Museum er klar med flere aktiviteter i denne uge

AALBORG: Selvom efterårsferien ikke går mod fremmede himmelstrøg, er der ingen grund til at fortvivle. Ferien står i børnenes tegn på Nordjyllands Historiske Museum, og hele denne uge byder der på et varieret program.

I dag, onsdag 14. oktober og igen lørdag 17. oktober kan de mindste komme med på en byvandring, der begynder ved Aalborg Historiske Museum og slutter ved Aalborghus Slot. Undervejs kigges der på kalkmalerier, gås ad smalle gader og fingrene dyppes i de springvand, der ligger på vejen. Det hele slutter med et besøg i det mørke fangehul på slottet, hvor der både har siddet røvere og hekse.

Undervejs er der også sjove aktiviteter. Der skal sendes vand op gennem Danmarks smalleste gade, regnes med gamle mønter og blæses sæbebobler, og børnene får lov at smage gammeldags slik og lege gamle lege på voldene ved Aalborghus Slot.

Bogstavjagt og oprør

Aalborg Historiske Museum rummer mange gamle, fine genstande. Man kan blandt andet se genstande fra dengang Aalborg var en stor industriby med mange rygende skorstene, der er vægge fyldt med gamle malerier af Aalborg i 1800-tallet, og man kan træde ind i en gammel skolestue, som den så ud i 1920’erne.

Her i efterårsferien kan de mindste lede efter bogstaver, der er skjult de mest mærkeligste steder i museets udstillinger blandt de mange museumsgenstande. Når alle bogstaver er fundet, kan de sættes sammen til et ord - og gætter man rigtigt, så er man med i lodtrækningen om flotte præmier.

Gør oprør!

Oprør er ikke kun for voksne, børn kan også være med. I museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum kan man få et børne-oprørspas, som kan bruges, når man besøger museets nyeste udstilling Oprør i Nordjylland. Den fortæller om nutidige og moderne oprør såvel som flere hundrede år gamle oprør med skeletter og gamle sværd. Det særlige pas rummer en række opgaver, som kun kan løses i udstillingen. Når alle opgaverne er løst, udløser passet en lille præmie.

Mød vikingerne

Indtil på fredag 16. oktober vender vikingerne tilbage til Lindholm Høje for en stund. Museumsgæster kan møde en levende viking, der vil sidde og arbejde med forskelligt håndarbejde og håndværk - og som museumsgæst kan man få en snak om vikingernes tøj og udstyr.

Efter mødet med den ”levende viking”, har børn i alderen 6 til 12 år mulighed for at tegne sig selv som viking. Der trækkes dagligt lod blandt tegningerne, og vinderne får en gave fra museumsbutikken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...