Alabu Bolig vil give en hjælpende hånd til de lejere, der mister deres job på grund af corona. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Livet her

Boligselskab vil hjælpe med huslejen hvis du bliver fyret

Corona-krisen giver udfordringer for mange, nu er Alabu klar med en hjælpende hånd

20. marts 2020 kl. 12:07

AALBORG: Det kan få fuldstændig uoverskuelige konsekvenser at miste arbejdet her midt i corona-krisen.

Men nu kan lejere i Alabu Bolig måske sove lidt bedre om natten. Boligforeningen tilbyder nemlig en hjælpepakke til de beboere, der måtte stå uden job på grund af virussen.

- Det er prisværdigt, hvad der bliver gjort fra politisk side for at hjælpe erhvervslivet. Vi forsøger nu at hjælpe på en anden måde ved at holde hånden under vores beboere. Deres trivsel, sikkerhed og økonomiske tryghed betyder meget for os. Derfor har vi besluttet at give en økonomisk håndsrækning, hvis en beboer mister sit job på grund af Corona-virus. I så fald kan de få lavet en afdragsordning for huslejen, fortæller formand for Alabu Bolig Laila Thomsen i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at den almene boligorganisationen ikke har nogen indflydelse på udviklingen i jobmarkedet. Men organisationen har valgt at gøre, hvad den kan, for at holde hjulene i gang og hjælpe de beboere, som risikerer at miste jobbet som følge af Corona-krisen. Alabu Bolig opretholder aktiviteterne blandt leverandører og samarbejdspartnere, ligesom de fastholder deres egne medarbejdere i beskæftigelse, selvom de fleste arbejder hjemmefra.

Alabu forsøger at gøre, hvad man kan for at holde hjulene i gang, forklarer formand Laila Thomsen. Arkivfoto: Claus Søndberg

Hjælpepakken er ikke en gave

Det er vigtigt for Alabu Bolig og formand Laila Thomsen, at hjælpen tilfalder de beboere, som vitterligt kan komme i økonomisk knibe. Derfor er der nedsat en gruppe af kundeservicemedarbejdere i Alabu Bolig, som sidder klar for at hjælpe dem, der har brug for at få lavet en afdragsordning.

- Det her er så ekstraordinær en situation, at der kræver helt særlige initiativer for at hjælpe vores beboere bedst muligt igennem krisen. Det er slemt nok at miste sit job, og vi håber med denne hjælpepakke at undgå, at vores beboere også mister deres trygge rammer, deres hjem, fordi de midlertidigt står uden job og indtægt, uddyber hun.

Hjælpepakken er en afdragsordning, hvor beboerne frem til 30. september 2020 kan få lavet en individuel aftale med Alabu Bolig om, hvordan og hvornår huslejen skal betales.

Annonceret indhold

Nyeste