Marked for lokale fødevarer, street food og et oplevelsesrum bliver i disse dage bygget op i containere på spritgrunden

AALBORG: Maden er fra hele verden, men råvarerne i allerhøjeste grad lokale, når BoxTown slår portene op på spritfabrikkens grund 3. december.

- Det har været en lang proces at komme hertil, men nu er de sidste godkendelser i hus, siger Jens Kruhøffer, der er formand for den erhvervsdrivende fond bag projektet.

Ideen bag BoxTown er at give aalborgenserne kortere vej til lokalt producerede, økologiske fødevarer - både i rå og i velberedt form. Samtidig skal vi kunne lære noget om varernes vej til spisebordet.

Markedet kommer derfor til at bestå af tre elementer - et decideret fødevaremarked med varer fra 20 nordjyske procenter, street food boder og en kuppel med et læringscenter, hvor man f.eks. kan se film fra gårdene, møde producenterne og deltage i workshops.

- Særligt i december kommer vi til at lave mange events, hvor hovedfokus bliver på bæredygtighed, siger Jens Kruhøffer.

En verden af containere

Det hele bliver bygget op i 10 store skibscontainere, som bliver stillet op i to etager med gangbroer og loungeområder.

Varerne bliver et bredt sortiment af kød, fisk, æg og sæsonens frugt og grønt og et mindre udvalg af færdige produkter som eksempelvis marmelade.

Råvarerne bliver også brugt i de forskellige gadekøkken-boder, men tvistet ind i retter fra bl.a. Angola, Spanien, Australien og Portugal.

- Vi vil gerne sikre, at der bliver forskellighed i de retter, der bliver serveret. Vi kalder det selv local food - global taste, siger Vanessa Santos, som tager sig af driften af BoxTowns eget køkken og samarbejdet med de street food-vogne, der er på pladsen.

Mad til rimelige priser

Foreningen satser i første omgang meget på frokostservering.

Dels fordi der går mange bygningsarbejdere på Spritfabrikkens område, dels fordi BoxTown er omgivet af hundredvis af studerende på en række uddannelsesinstitutioner.

- Vi går målrettet efter at producere retter, som er billige, uden at der er den grund bliver gået på kompromis med kvaliteten. Det kan lade sig gøre, fordi vi er en non-profit organisation, fordi vi handler direkte med producenterne, og fordi vi går benhårdt efter en spildprocent på nul, siger Jens Kruhøffer.

Allerede de kommende dage vil man begynde at se aktivitet på området på hjørnet af Strandvejen og C.A. Olesens Gade. Containerne bliver leveret af flere omgange, og mandag går opbygningen af containerbyen for alvor i gang.

- Street food-vognene og fødevaremarkedet kommer til at være på den venstre del af pladsen, mens læringsdelen og et caféområde med information om BoxTown ligger til højre mod C.A. Olesens Gade, forklarer Camilla Orlandi, som er arkitekt på projektet.

Alle kan være med

Styregruppen har fået hjælp af elever på Tech College Praktikcenter til det praktiske arbejde med at omdanne containerne til brugbare boder.

De har blandt andet sat vinduer i og isoleret de store metalkasser, mens andre har sat foreningens bil i stand og sørget for udsmykning.

- Vi samarbejder i det hele taget med mange af byens uddannelsesinstitutioner om projektet, vi bliver brugt som case og de har hjulpet med arbejdskraft, siger Jens Kruhøffer og nævner UCN, universitet, handelsskolen, Food College og Tech College som bare nogle af dem.

Når byggeriet af containerbyen for alvor går i gang bliver det også med hjælp fra Tech College-elever, men også alle andre i byen er velkomne til at blive en del af arbejdet med BoxTown.

- Vi vil meget gerne have aalborgenserne til at engagere sig og blive "Friends of BoxTown". Lige nu mangler vi for eksempel nogen, der har lyst til at stå for udsmykning af vores væg ind til Spritfabrikken, siger han.

BoxTown bliver officielt indviet lørdag 9. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...