Bygning og stort udendørsareal skal rumme fødevaremarked, loppemarked, koncerter og udstillinger - blandt meget andet

AALBORG: BoxTown har fået vokseværk.

Fødevaremarkedet har brug for mere plads og udvider inden for den næste uge på Spritfabrikkens grund.

- Vi kan næsten ikke få armene ned. Det her giver os mulighed for at huse store indendørs arrangementer, siger Kathrine Skovsgaard, der er Co-Manager i BoxTown.

Hun tilføjer, at udvidelsen sker i samarbejde med bygherren A. Enggaard og betyder, at BoxTown får adgang til at bruge den tidligere kantinebygning inde på pladsen.

Årsagen er, at man er ved at planlægge opstarten af byggeprocessen til Cloud City, så bygningen står tom indtil videre.

- Aftalen er lavet for denne sæson, indtil vi lukker ned sidst på året.

Et mangfoldigt udbud

Bygningen er på lidt mere 500 kvadratmeter.

- Her vil vi facilitere alt fra torvedage med et endnu bredere udvalg fra gårdene, loppemarkeder, mindre koncerter, udstillinger, opvisninger, private ønsker og meget mere, siger Kathrine Skovsgaard.

Omkring bygningen får BoxTown et dobbelt så stort udendørs areal.

Bæredygtig udvikling

Selv om opholdet i og ved den gamle kantinebygning er tidsbegrænset, så rummer det masser af perspektiver, mener Kathrine Skovsgaard.

Siden åbningen har BoxTown oplevet en stor stigning i antallet af henvendelser fra folk, der gerne vil bruge området.

- Men det har vist sig, at vi ofte mangler plads for at kunne opfylde ønskerne om eksempelvis markeder med bæredygtigt tøj, teateroptræden eller fotoudstillinger. Med udvidelsen kan vi tilbyde helt nye muligheder, og vi får selv nogle erfaringer med at arbejde i større rammer, siger Kathrine Skovsgaard.

- Vi vælter os i henvendelser fra både private og erhverv, som ønsker at være del af den bæredygtige udvikling. Nu kan vi meget bedre favne flere interesser og endda sikre mere lokal forankring.

Rammer der passer forbrugeren

Netop bæredygtighed og økologi samt lokale råvarer og producenter fra området er vigtige for BoxTown som fødevaremarked.

Nu kommer der også nyt fokus på oplevelser - og IværksætterBoxen får nye vilkår.

- For eksempel kan studerende arbejde med en projektidé og teste det af i den store, nye bygning, møde kunden og så skabe relationen til direkte forankring og vækst, siger Kathrine Skovsgaard.

- Hele tanken er at stille nogle rammer til rådighed, der passer til forbrugerne.

Det er planen, at plankeværket omkring området bliver fjernet i morgen, onsdag, og at indvielsen finder sted i næste uge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...