Og det bliver med flere store nyheder som en ny distance, en ny rute i midtbyen og ikke mindst Kronprinsesse Mary

AALBORG: I år kan der kun løbes Royal Run i tre byer, efter Odense og Esbjerg er blevet siet fra. Det er Aalborg heldigvis ikke, og der er da også lagt op til den helt store løbefest 10. juni, eller 2. pinsedag. I år er der dog en markant ændring.

Aalborgenserne får nemlig æren af at løbe med Kronprinsesse Mary i årets udgave, hvor hun vil tage fem kilometerruten igennem Aalborgs gader. Kronprins Frederik løber i stedet med i Aarhus, og slutteligt vil parret løbe sammen i København.

- Vi er meget beærede over, at Kongehuset har genvalgt Aalborg til Royal Run, og vi håber på, at der kommer mindst lige så mange løbere i år, siger Jørgen Hein, der er formand for Aalborg Atletik og Motion.

Han håber som minimum, at løbet runder 10.000 deltagere.

- Det er jo et populært kronprinspar, vi har, og Royal Run er en stor begivenhed, men jeg håber især, at de nye muligheder med at kunne gå eller løbe fem kilometer og så den nye spændende rute i midtbyen kan trække endnu flere til, siger han.

- Det er en del af Bevæg dig for Livet. I 2025 er målet, at 75 procent af Danmarks befolkning bevæger sig på en eller anden måde. Det bakker vi selvfølgelig op om, og Kronprinsen vil også gerne have flere ud og røre sig, siger Jørgen Hein, der har et klart bud på, hvorfor løbet gentages i år.

- Jeg tror, det har betydet rigtig meget for Kronprinsen at komme ud og møde Danmark i en uformel ramme, som passer ham. Det var helt fantastisk at se ham sidste år, da han gik fra Utzon Center og gav high five til flere hundrede børn, siger Jørgen Hein.

Fakta om Royal Run 2019

Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg

På Færøerne skyder Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.

D. 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.

I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.

I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km

I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km

De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Tilmelding og information: www.royalrun.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...