Et stigende antal børn og unge vil gerne prøve kræfter med ridesporten i et klubmiljø

AALBORG: Flere og flere børn og unge i Aalborg og i hele landsdelen får - om ikke decideret julelys i øjnene, når de ser en rideklar hest - i høj grad lyst til at stige op på det firbenede dyr og slippe tøjlerne løs.

For den aktuelle melding er nemlig, at rideskolerne melder om stor og stigende interesse fra netop børn og unge, der gerne vil prøve kræfter med ridesporten i et klubmiljø.

Det sker bl.a. i kølvandet på paraplyinitiativet "Aktiv Sommer", hvor kommuner i hele landsdelen i samarbejde med lokale klubber og foreninger har tilbudt alskens udfoldelsesmuligheder for nysgerrige og eventyrlystne børn.

Torben O. Andersen
Der er ikke noget så skønt som at nusse en sød og medgørlig hest, og mon ikke også hesten nyder den kærlige pleje. Arkivfoto: Peter Mørk

Ét af tilbuddene var f.eks., at man over to dage kunne teste sit talent som rytter på de lokale rideskoler - der i hele regionen huser over 8.000 ryttere.

Men, men - for selvfølgelig er der også et lille men, man skal skrive sig bag ørerne, og det angår naturligvis det sikkerhedsmæssige aspekt ved ridesporten.

- Brug endelig hovedet når du bruger hesten...

For sådan lyder det gode og velmenende råd i al sin enkelhed - og det er vel ikke så dårligt endda. For sikkerheden og rideudstyret skal nemlig være i orden.

Torben O. Andersen
Selv om en hest som udgangspunkt er et smukt og venligt dyr, så skal man alligevel huske på, at dyret ikke er legetøj. Så brug hovedet når du bruger hesten. Arkivfoto: Henrik Louis

Lene Prehn har arbejdet med heste hele sit liv og er i dag indehaver af firmaet "Ved Stalden Rideudstyr", og hun melder om en stigning i efterspørgslen af rideudstyr fra børn og unge.

- De nye ryttere bliver som noget af det første oplært i sikkerhed. For selv om vi gerne vil se heste som smukke og venlige dyr, så skal man huske på, at de ikke er legetøj - men derimod levende væsner og flugtdyr.

- Hvis de bliver skræmt, så vil de forsøge at flygte i sikkerhed med fare for f.eks. ryttere og for personer, der måtte komme i vejen, understreger Lene Prehn.

Vedstalden.dk er en dansk butik og webshop, der forhandler alt i ride- og sikkerhedsudstyr, og det omfatter f.eks. hjelme, sikkerhedsveste, støvler, ridebukser og handsker foruden diverse hestepleje- og staldartikler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...