Om du er studerende, eller bare godt kan lide at spare penge, så er der en masse muligheder for at gå ud og spise i byen

AALBORG: Den gastronomiske verden i Aalborg udvider sig hele tiden, og der er efterhånden noget for enhver smag i byen. Det gælder også, hvis du lever på et SU-budget eller bare gerne vil spare lidt penge, for der er mange billige steder at besøge, hvis du gerne vil ud og spise. Vi har samlet fem bud til dig her.

Camilla Gammelgaard
Restaurant Sanya er et af de steder, som er kendt for deres billige buffet. Arkivfoto: Lars Pauli

1. Restaurant Sanya

Nordjyder, og ikke mindst aalborgensere, elsker buffet. Er du ny i landsdelen, så handler det måske i virkeligheden bare om, at vi elsker at få en masse for pengene. Et af de steder, hvor det er en mulighed, er på Restaurant Sanya på Havnefronten, der meget passende er placeret ved siden af en afdeling til Aalborg Universitet. Deres priser er nemlig SU-venlige med frokostbuffet til 88 kroner og aftenbuffet fra 138 kroner. For det kan man så hoppe ombord i alt fra sushi og nudler til frugtsalat og kager.

Stedet har i øvrigt også a la carte.

Camilla Gammelgaard
Dalle Valle er en kæde, der startede på Sjælland, men de er også blevet velbesøgte i Aalborg. Arkivfoto Jesper Thomasen

2. Dalle Valle

Lad os blive i buffethimlen. Er man på jagt efter meget mad til billige priser, så er Dalle Valle et af de mest kendte steder. De serverer kæmpe brunchbuffet hver dag fra 10-16 til 89 kroner. Derefter skiftes en stor del af retterne ud, så de passer til aftenkonceptet, som man kan kaste sig over til 129 kroner. Et godt fif er i øvrigt at holde øje med den trykte udgave af aalborg:nu, hvor Dalle Valle ofte kører rabatkuponer, så du kan spise til halv pris. Dalle Valle kører også med a la carte og cocktails.

Camilla Gammelgaard
Victor's Madhus er kendt for deres anderledes koncept med åbent køkken, gode råvarer og billige priser. Arkivfoto: Fotograferne Vesterbro

3. Victors Madhus

Victors Madhus i Nørresundby er et koncept, som bygger på skøn mad til billige priser, hvis du spørger dem selv. Madstedet kører en form for fancy kantinestil, hvor betjeningen er sparet væk til fordel for god kvalitet på maden. Man kan få en masse forskellige typer af retter, ligesom der er brunch og take away på menuen.

For nylig delte de desuden nyheden om, at de åbner endnu en restaurant på Eternitten.

Camilla Gammelgaard
KaffeFair starter op i deres folkekøkken den 3. september, og så har de også fået frokostbuffet. Arkivfoto: Torben Hansen

4. KaffeFair

KaffeFair er en socialøkonomisk virksomhed med mennesker og mad i fokus. Om dagen er det en café, hvor man kan komme og nyde en god kop kaffe, en af stedets lettere retter eller hoppe ombord i deres helt nye frokostbuffet.

Fra 3. september skifter KaffeFair koncept om aftenen og bliver til et folkekøkken. Det betyder, at du kan sætte tænderne i dagens varme ret til 85 kroner. Der er i øvrigt "all you can eat".

KaffeFair kører også take away hele dagen.

5. Ikea

Der kan også spises kødboller og mos med tyttebær eller en af de andre retter på menuen i gigantkædens Aalborg-afdeling. Det lyder måske en smule banalt at tage i et møbelvarehus for at spise, men ikke desto mindre er det blevet mere og mere udbredt, og giganten kan efterhånden boltre sig af at være en af verdens største kantinevirksomheder. Som noget relativt nyt kan man nu få en treretters menu, men man kan selvfølgelig også gå i en helt anden retning og spise sig mæt i pølser og kanelsnegle til bare fem kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...