Efter sommerferien er der busser uden chauffør i Aalborg Øst

AALBORG: Aalborg Kommune og Autonomous Mobility indgår unikt partnerskab om at indsætte selvkørende busser i Aalborg Øst efter sommerferien.

Aalborg Kommune og Autonomous Mobility indsætter selvkørende shuttlebusser som et forsøg i en periode på mindst to år.

Mette Skamris Holm, afdelingsleder i Aalborg Kommune, udtaler:

- Vi har i lang tid arbejdet på at få førerløse busser ud at køre på Astrupstien i Aalborg Øst til gavn for alle beboere og institutioner i området. Med valget af Autonomous Mobility som operatør har vi fået en kompetent og erfaren spiller med om bord i projektet. Nu sætter vi alle kræfter ind på at få de nødvendige tilladelser fra myndighederne, så vi kan rulle shuttlebusserne ud på stisystemet i Aalborg Øst efter sommerferien 2018.

Jakob Münter, forretningsudvikler hos Autonomous Mobility:

- Selvkørende shuttlebusser vil skabe stor værdi for borgerne i Aalborg Øst, hvor man har brug for en fleksibel og bæredygtig transportform, som er tilgængelig for alle. Aalborg Øst er et enormt spændende projekt, og vi glæder os til at tilbyde beboerne en helt ny måde at bevæge sig på. I projektet får vi mulighed for at afprøve fuldt førerløs drift. Samtidig får vi en unik viden om, hvorvidt de selvkørende busser vil skabe bedre sammenhæng og øget tryghed i området.

Projektet i Aalborg Øst skal øge mobiliteten med selvkørende teknologi, så flere mennesker kan komme omkring på en let, sikker og bæredygtig måde. Formålet med projektet er:

at højne den interne mobilitet i området, at mobilisere en gruppe borgere, som i dag ikke er så mobile, at linke boligområdet til den øvrige kollektive transport ud af området, at gøre Aalborg Øst til en "first mover" inden for selvkørende teknologi, at øge trygheden i området samt skabe lokalt ejerskab til shuttlebusserne, at bidrage med viden om mødet mellem teknologi, by og mennesker.

Elektriske shuttlebusser med kapacitet på op til 14 passagerer sættes i drift på en 2,1 km lang strækning på den nyrenoverede Astrupsti i Aalborg Øst. Busserne deler kørebane med cykler, mens fodgængere får et afgrænset tracé. Der kommer til at være 10 stoppesteder på ruten, og det er planen, at busserne kører i 15 minutters intervaller.

I starten vil Autonomous Mobility bemande busserne med en operatør for at give passagererne en god oplevelse med den nye teknologi. Grundet projektets forsøgskarakter vil driften løbende blive optimeret.

Det bliver gratis at benytte busserne i forsøgsperioden.

Busserne er 100% eldrevne og lader op i en garage knyttet til ruten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...