Hele den gamle genbrugsbutik er blevet kørt væk, og nu bliver der knoklet for at gøre den nye butik klar. Privatfoto
Shopping

Butik med upcycling og bæredygtigt design åbner i Søndergade

Det kommer til at handle mindre om genbrug og mere om mennesker, når Kirkens Korshær nytænker deres butik

29. marts 2022 kl. 14:28

AALBORG: Hvis du også er en haj efter genbrug, som vi efterhånden har fået slået fast, at vi er, så har du formentlig ærgret dig over, at den glimrende genbrugsbutik på Søndergade 14 har været lukket siden december.

Et skilt på døren forkynder dog, at butikken genåbner her til foråret - men ikke som en genbrugsbutik. Det bliver nemlig en bæredygtig butik med upcyclede møbler, tøj, muleposer og lignende, fortæller Jonas Jakobsen som er regionschef hos Kirkens Korshær i Nordjylland.

- Vi kommer til at have et langt større fokus på upcycling og redesign, hvor vi simpelthen tager udgangspunkt i ting, der ellers kunne ende på lossepladsen og så fikser og frisker op, så det bliver et unikt nyt produkt, forklarer han.

- Det kan eksempelvis være en sofa, der bliver til bænke, skuldertasker vi laver af nogle bannere, vi har fået fra Kunsten eller nogle små skabe, der slibes og får en klat maling.

Åbner i starten af maj (måske)

Han håber, at studerende der skal have input til studieværelset finder derhen, men også at voksne og midaldrende kan finde en unik værtindegave. Sortimentet kommer nemlig til at skifte, så i virkeligheden er målgruppen for butikken bare mennesker, som er miljøbevidste og kan lide genbrug.

Men målet med butikken er faktisk ikke kun at samle penge ind. Det er nemlig også et projekt, der samler organisationens varmestue, familiestøttende arbejde og arbejdet med unge.

- Pengene går stadig til vores projekter, men butikken er faktisk et produkt af, at vi gerne vil give vores brugere et inkluderende arbejdsfællesskab og et meningsgivende livsværk. At de oplever, at deres evner faktisk kan bruges og produktet kan sælges, så man selv er med til at hjælpe andre, forklarer Jonas Jakobsen.

Han ved dog ikke helt præcis, hvornår butikken åbner. Det hele er nemlig en proces, hvor brugerne af de forskellige tilbud er med inde over. Det er måske dårligt købmandskab, men det er rigtig godt "menneskeskab", forklarer han med et smil.

- Vi gør ikke noget, medmindre vi har de mennesker, det drejer sig om med i processen. Vi vil gerne snart åbne, men det er et fælles projekt, og vi prøver os frem, siger han.

Han håber dog på, at butikken åbner i starten af maj, og så er han spændt på at se, hvad kunderne siger til konceptet.

- Man skal tænke det som noget andet end genbrug. Måske kommer der til at være lidt klassisk genbrug, men for mange vil det være noget helt andet. Nogen vil synes det er fedt, og andre vil måske finde en almindelig genbrugsbutik i stedet.

Annonceret indhold

Nyeste