Mens udbuddet af ledige butikker er stagneret på landsplan, falder udbuddet i Aalborg, viser nye tal

Butikslivet i Nordjylland - og særligt det aalborgensiske - er godt i gang med at give baghjul til resten af landet.

På landsplan har udbuddet af lejemål til butikker, cafeer og spisesteder ligget nogenlunde konstant gennem tre kvartaler.

Men i Aalborg, landets tredjestørste kommune målt på indbyggere, er udbuddet af butikslokaler faldet. Det fremgår af nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

I Aalborg er tomgangen - andelen af ledige butikslokaler - på kun 1,3 procent. I både København og Aarhus er den dobbelt så høj og i Odense tre gange så høj.

- I hele landet nyder detailhandel og spisesteder godt af den rekordhøje beskæftigelse, men Aalborg har lavere lejeniveauer end de andre store byer. Udlejerne har været bedre til at tilpasse sig, og det er lettere at drive en sund forretning her, siger Mattias Manstrup, partner i Nordicals Aalborg.

Han peger på, at flere kæder er på udkig efter bedre beliggenheder, måske med større lokaler, ligesom der opstår nye koncepter og butikstyper.

Som eksempel nævner han, at Nordicals for et halvt år siden udlejede en Fakta-butik, som havde stået tom i fem år, til Wolt, der ikke længere kun henter mad, men bruger lokalerne til dagligvarer, som Wolt nu også bringer ud.

Med både stigende renter og priser og en forbrugertillid, som er styrtdykket, er spørgsmålet, om den høje efterspørgsel på butikslokaler kan fortsætte. Det kan den, tror Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Efter to år med corona er der opsparet et stort behov for at bruge penge, mener han.

- I Aalborg ser vi stigende interesse for lejemål på de store strøggader, men samtidig vigende interesse for sidegaderne, og de risikerer at få øget tomgang. En del lejere, især spisesteder, har forlænget de coronalån, som udløb 1. april. Renten er ret høj, så når spisesteder og butikker forlænger de lån, kan det være tegn på en presset økonomi, siger Martin Brasholt Mikkelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...