En mangeårig drøm hos Karl Martin Hosbond realiserer sig snart med åbningen af egen designerbutik i Aalborg

AALBORG: - 90% af det du finder herinde, finder du ikke andre steder i Nordjylland.

Sådan lyder det fra Karl Martin Hosbond, der er manden bag ny tøjbutik i midtbyen med navnet DeKarl, som er fransk for "By Karl". Han har været i den aalborgensiske detailbranche i 10 år og derigennem har han fået et indgående kendskab til mange brands, hvilket afspejler sig i tøjstativerne hos DeKarl.

- Det er casual wear i høj kvalitet skabt til manden, der både har en aktiv og casual livsstil og der vil generelt komme brands, som Aalborg aldrig har set før.

Katrine Brix
Hos DeKarl finder du designerbrands som Helmuth Lang, Mackage, og Halo. Nøgleord for tøjet er kvalitet og bæredygtighed. Foto: Claus Søndberg

Butikken har adresse på Gravensgade i lokalerne, som tidligere har huset Moshi Moshi Mind. Karl Martin fik overdraget nøglerne i februar, og så var det ellers på med arbejdshandskerne.

- Jeg har stort set gjort alting selv. Tegnet inventar, fået folk til at producere inventaret; Det gælder for eksempel 700-800 år gammelt egetræ fra Frankrig, som er blevet kombineret med bruneret messing.

Katrine Brix
- Ligesom "By Løth" vælger mange at bruge "by" i navngivningen af butikken. Så for at gøre noget andet oversatte jeg "By Karl" til fransk, så det blev "DeKarl", siger Karl Martin Hosbond. Foto: Claus Søndberg

En unik shoppingoplevelse

I den 120 kvadratmeter store stueetage vil man kunne gå på opdagelse i sortimentet, mens 1. salen byder på et afslappende loungeområde; En slags "mens comfortzone".

- Her vil vi typisk invitere kunder op på kaffe eller vin, når de går rundt og kigger i butikken. Mangler man for eksempel tøj til en bestemt anledning, så sætter vi os måske ned sammen og finder ud af det.

- Hvis nogen gerne vil komme og handle udenfor åbningstid, så er det også muligt.

En udvidet, unik shoppingoplevelse er altså grundstenen i det koncept, som DeKarl bygger på, hvorfor det som tidligere nævnt også er vigtigt for Karl Martin Hosbond at præsentere eksklusive brands, som ikke findes hos de lokale konkurrenter. Det betyder blandt andet, at han rejser minimum fire gange årligt med henblik på indkøb.

Katrine Brix
De fleste brands hos DeKarl er franske og de er hver især håndplukket ud fra blandt andet rejser til Paris og Milano. Foto: Claus Søndberg

Udover tøj og sko omfavner butikkens sortiment specielle planter fra Green Factory, som er et lille parisisk atelier. Og er du en af dem, som er håbløs til at få vandet de grønne venner i vindueskarmen, så frygt ej! De lever stort set sit eget liv.

- Det er håndlavede planter forstået på den måde, at selv glasset er specialudviklet. Det er et levende økosystem. De skal kun have 1 dl vand om året, så de står og passer sig selv.

Katrine Brix
Hos DeKarl fås de parisiske planter i mange størrelser - her en i "mellem-kategorien". Foto: Claus Søndberg

Big time ramt af corona

Som mange andre har Karl Martin også kunnet mærke, at tingene ikke er så ligetil i disse coronatider som sædvanligvis.

- Vi har været big time ramt af corona. Mange af de ting, som skulle være kommet, er forsinket. Så selvom man føler, at man er der 100% i forhold til åbningen, er der stadig mange ting, der mangler, som først kommer indenfor de næste 3-4 uger.

Katrine Brix
Der arbejdes hårdt på at få butiksfacaden gjort færdig inden åbningsdagen. Foto: Claus Søndberg

Alle inviteres til reception

Med på holdet er Mikkel Christian Olsen, som også har mange års erfaring med byens detailhandel, og sammen slår de to fyre butiksdørene op for første gang på lørdag og fejrer åbningen med reception.

Butikken på Gravensgade 21 åbner fra klokken 10-15 og receptionen løber af stablen klokken 16-19, hvor der vil blive serveret champagne, aperol og andet godt.

Katrine Brix
Mikkel Christian Olsen (t.v.) og Karl Martin Hosbond (t.h.). Foto: Claus Søndberg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...