Frida Stiil Vium er 20 år, hun er født og opvokset i Nørresundby og bor i dag i Aalborg. Hun er en del af byens kunstnermiljø og arbejder især med street art.

AALBORG: Frida Stiil Vium er involveret i en række kunstprojekter og er blandt andet daglig leder af det urbane ungdomsatelier Street Station.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

At Aalborg er mit hjem, og lige meget hvor meget jeg er ude at rejse, vil byen altid have en speciel plads i mit hjerte.

Derudover tænker jeg straks på, at det er en by i udvikling, som jeg er meget stolt af at være en del af.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Først og fremmest er det jo mit hjertebarn Street Station som er det urbane kunstatelier, jeg startede i samarbejde med byens ungdomsskole UngAalborg for snart fire år siden.

Derudover er det den fantastiske park Karolinelund, hvor man kan male lovligt, og hvor jeg for et par år siden malede nogle af mine første streger.

Og så glæder jeg mig til at opleve den nye kulturbygning GAME Streetmekka (hus for gadeidræt, street art og meget andet, red.), som åbner på Eternitten i februar.

Jeg kan slet ikke vente på at komme i gang med at lave projekter deroppe og sprede de gode værdier, som GAME Streetmekka står for.

Tina Larsen og Claus Søndberg (foto)
Foto: Claus Søndberg

Hvilken betydning har Aalborg konkret for din karriere som kunstner?

Aalborg har en stor betydning, da byen har været med til at skabe min base som kunster.

I takt med at lokalmiljøet støtter op om diverse udstillinger og events har UngAalborg også været med til at realiserer en af mine drømme om at være med til at skabe Street Station. Det er et sted, som jeg ville ønske var skabt, dengang jeg droppede ud af gymnasiet.

Jeg synes generelt, at byen er åben over for kunst og kultur og er god til at støtte op om en masse fede projekter.

Et eksempel kunne være de mange flotte gavlmalerier rundt omkring, mange af de store internationale kunstnere hilste jeg på, da de var i byen og arbejde. Det var super inspirerende, da det er en af mine største drømme selv at få en gavl i Aalborg.

Tina Larsen og Claus Søndberg (foto)
Foto: Claus Søndberg

Hvordan oplever du, at Aalborg er som by for kunstnere, der prøver at slå igennem?

Det er en god by at være upcoming kunstner i, jeg er super tilfreds og ved, at det også handler om, hvad du selv tror på og lægger i det.

Derudover kan man sige, at Aalborg har været god til at støtte op på forskellige måder, et eksempel kunne bare være her for nogle måneder siden, hvor Galleri Inuit holdt en udstilling udelukkende for upcoming kunstnere.

Hvilke mennesker betyder noget særligt for dig i Aalborg og omegn?

Først vil jeg nævne mine efterskolelærere Torben og Carsten, de var med til at udvide min horisont, da jeg var elev på Horne Efterskole. De har været med til at give mig det ekstra skub til at stole på og lytte mere til mig selv.

Så er der selvfølgelig min familie og mine nærmeste venner som støtter mig og er der for mig i hverdagen.

Det er også vigtigt for mig at nævne de folk, jeg arbejder sammen med i min dagligdag. Det kunne for eksempel være mit fantastiske kunstnerteam fra Street Station, andre iværksættere eller nogle af mine kollegaer fra UngAalborg.

Til sidst vil jeg nævne kunstneren Morten Andersen, som altid er klar til at give mig et råd med på vejen, når jeg har spørgsmål vedrørende kunstverdenen og eventuelle udfordringer som kan opstå, når man er ny i faget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...