39-årige Rasmus A. Nielsen står i spidsen for Aalborg Rock og Metal, som han var med til at danne for to og et halvt år siden.

AALBORG: Foreningen står bag et månedligt arrangement som enten er Metalcaféer, koncerter eller events. Det er et mål at favne bredt i miljøet og også lave noget for børn, så i øjeblikket er Rasmus Nielsen ved at forberede næste arrangement, som er et “hævy" børneshow med Onkel Reje, der finder sted i Karolinelund 18. august og arrangeres i samarbejde med Aalborg Festivals.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Min by, mit liv.. ikke at det skal komme til at lyde som en rapsang ude fra Gug, men det er mine første tanker.

Jeg elsker byen, og det er her, jeg har boet og levet i de sidste 15 år.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Skråen er noget særligt for mig. Her startede jeg som frivillig tovholder for ti år siden, og koncentrer mig nu primært om booking og bestyrelsesarbejde i Skråens venner.

Platform 4 har de sidste tre år også haft en stor betydning for mig, da det er her, Aalborg Rock og Metal har sin base og afviklet arrangementer.

Min kolonihave i Østerådalen er mit fristed. Her nyder jeg stilheden, naturen og at få jord under neglene, og engang imellem bliver der også drukket en øl eller to. Kolonien er et godt alternativ til midtbyens ræs.

Kollegaerne og ungerne i Dus 2 på Gl. Hasserisskole, hvor jeg de sidste 10 år har arbejdet som afdelingsleder, har selvfølgelig også sat aftryk og gode minder.

Tina Larsen og Lars Pauli
Rasmus A. Nielsen fremhæver de mange muligheder, Aalborg byder på.

Hvordan bruger du byens muligheder?

Selvom Aalborg er en forholdsvis stor by, så har du alt lige ved døren, når man bor i midtbyen.

Jeg nyder at gå langs havnen, ud til fjordbyen og over kulturbroen til Nørresundby.

Jeg bruger byens parker til at motionere, læse en bog eller grille med vennerne.

Ellers benytter jeg mig af byens andre spillesteder, såsom 1000Fryd eller Studenterhuset, for efterfølgende at ende på byens bedste værtshus Vesterbro Rockbar.

På Brætspilscafeen på Vesterbro er der altid god stemning, og man kan hygge sig med et brætspil.

Hvordan oplever du Aalborg i forhold til at stable nye initiativer som jeres foreninger på benene?

Jeg oplever, at Aalborg prioriterer og værdsætter nye initiativer som vores, der er drevet 100 % frivilligt, hvis man fra starten er ambitiøse og målrettet med, hvad man vil med foreningen. Og det har vi været, og derfor er vi også kommet rigtig langt på kort tid.

Vi har også fokuseret på at samarbejde bredt med byens andre rock/metal arrangører, og vi har ikke set dem som konkurrenter men samarbejdspartnere, og det er lykkedes, hvilket har gavnet hele miljøet i byen.

Men hvis jeg skulle have de kritiske briller på, så ville jeg ønske, at man kunne lempe på de bureaukratiske regler og ansøgninger, man skal hives igennem som arrangør, for det er enormt tidskrævende og økonomisk dyrt.

Og så håber jeg, at man fra politisk side vil fokuserer på værdien af, hvordan musik og kultur gavner byen og dens borgere, så det hele ikke går op i nye boligbyggerier og besparelser.

Hvordan har byen taget imod Aalborg Rock og Metal?

Utroligt godt, jeg glemmer aldrig vores første arrangement, som var en Metalcafé, hvor vi frygtede, om der overhovedet dukkede nogle op. Der kom 200 gæster...

Så det siger noget om den kæmpe opbakning, vi har haft fra starten, og at der har manglet et samlingspunkt og fællesskab i rock og metalmiljøet, og det synes jeg, vi har genskabt.

Vores koncerter går også forrygende, og denne succes gør, at vi knokler hårdere og ønsker mere.

Fra at vi de første par år har fokuseret på det danske vækstlag, altså upcoming og undergrunds bands, så er vi nu klar til at booke større danske og internationale navne til Aalborg, så det hele ikke kun ender i Århus eller København.

Hvilke personer i Aalborg og omegn betyder noget særligt for dig i dit privat- og/eller arbejdsliv?

Mine gamle kammerater i herrelogen: Anders, Martin, Stefan og Mikkel. Vi mødes to gange om året og tager på en rigtig herretur i skoven, hvor vi drikker øl og fortæller røverhistorier.

Ledelsen, de frivillige og crew fra Skråen, for de er nogle fantastiske mennesker, som har lært mig en masse.

Den evige kreative ildsjæl Kasper Molin, som også er min sparringspartner og næstformand i foreningen. Molin var idemanden bag projektet og har i mange år været frontkæmper for at holde metalfanen højt i Aalborg.

Jeg ville ønske, jeg kunne nævne alle de fantastiske og skøre metalhoveder, der er i Aalborg Rock og Metal, men I ved, hvem I er, og uden jer var der ingen forening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...