Pinsegudstjeneste viger for at gøre plads til løbets startområde - se her hvor det bliver

AALBORG: Det har indtil nu været en velbevaret hemmelighed, nøjagtig hvor sommerens Royal Run i Aalborg får start- og målområde.

Men nu kan vi her på aalborg:nu afsløre, at de tusindvis af deltagere med kronprinsessen i spidsen skal samles på byens mest centrale plads - Gammeltorv - for siden at begynde deres løbetur på Østerågade. Målstregen bliver mindst lige så central - nemlig på Nytorv foran Salling.

- Det er skønt, det er lykkedes at få det på plads, lyder det fra Jørgen Hein, formand for Aalborg Atletik og Motion, der arrangerer Royal Run i samarbejde med tiltaget Bevæg dig for livet.

Han fortæller, at planerne om start og mål i den allermest centrale del af byen blot var et mulehår fra at glippe og først faldt endeligt på plads forleden.

- Vi havde søgt om at bruge Gammeltorv, men fik en henvendelse fra kommunen, at det allerede var optaget af kirkernes store pinsearrangement med 600 mennesker, forklarer han.

Alternativet var at lave løbsområde på havnen, men det ville betyde en lukning af store veje, og det ville alle involverede parter gerne undgå.

Katrine Schousboe
Rigtig mange nordjyder er interesserede i at løbe med kronprinsessen til juni. Foto: Lars Møller/Royal Run

Jørgen Hein kontaktede derfor domprovst Niels Christian Kobbelgaard for at høre, om det store pinsearrangement kunne flyttes. Efter nogle dages betænkningstid vendte domprovsten tilbage for at fortælle, at byens kirker helt aflyser deres traditionsrige fælles pinsegudstjeneste på Gammeltorv 2. pinsedag for at give plads til det store motionsløb.

- Det er et stort arrangement for Aalborg. Det vil vi gerne bakke op om. Vi arbejder med evigheden som perspektiv, så det gør ikke noget, vi springer et år over, siger Niels Christian Kobbelgaard med smil i stemmen.

Tilmeldingen til årets Royal Run 10. juni ser i øvrigt ud til at slå alle rekorder sammenlignet med sidste år.

I aftes, onsdag, havde knap 5900 deltagere tilmeldt sig de forskellige distancer. Arrangørerne har på forhånd meldt ud, at de håber på 10.000 deltagere.

Katrine Schousboe
Folkekirker og frikirker i Aalborg har i flere år holdt en stor fællesgudstjeneste 2. pinsedag på Gammeltorv - i år viger arrangementet til fordel for Royal Run. Arkivfoto: Lars Horn
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...