Hasseris Bymidte ligger lige nu i byggerod - men snart vil vi møde en både lysere og mere venlig arkade, lover ejer

AALBORG: Vandet springer allerede lystigt i de rustrøde bassiner.

Men rundt om bliver der fortsat knoklet for at blive færdige med måneders arbejde med at forskønne Hasseris Bymidte.

- Ja, det begynder efterhånden at ligne noget, siger Keld Gregersen fra KVG Bolig.

Han købte sidste forår bymidten og gik siden i gang med at modernisere arkadeområdet og gøre det mere rart at opholde sig i.

- Der er ikke rigtig lavet noget ved det siden 1968, så nu får det den store tur og bliver shinet op, men med stor respekt for det udtryk, der er i byggeriet, siger Keld Gregersen og kan ikke skjule, at Hasseris Bymidte betyder noget særligt for ham.

- Jeg har en stor kærlighed til det her område, fordi det var her, jeg i sin tid startede min virksomhed. Derfor synes jeg også, det lå lige for at gøre noget ved det, for det fortjener det, fortæller han.

Undervejs er arbejdet blevet lettere forsinket, men Keld Gregersen forventer nu, at det hele er klar til indvielse anden uge i september.

Katrine Schousboe
Der er stort set ikke gjort noget ved Hasseris Bymidte siden 1968 - derfor får arkaden nu den store tur med blandt andet ny belægning, nogle permanente sejl og god belysning. Foto: Martin Damgård

Et naturligt samlingspunkt

Det er et både lysere og mere venligt Hasseris Bymidte, vi kan møde fremover.

Der er investeret en million kroner i mere belysning, der er lavet ny belægning, der kommer permanente sejl over arkaden og masser af beplantning og bænke, som alt sammen skal være med til at give en rarere fornemmelse af området.

Samtidig kommer der en scene på pladsen, som skal være med til at skabe yderligere liv.

- Min store drøm er, at der kommer endnu flere mennesker, og at folk får lyst til at sætte sig og nyde det. Scenen kan bruges til musik eller Home kan lave hammerslag eller noget helt andet, filosoferer Keld Gregersen, der kalder det en ambition, at Hasseris Bymidte skal blive ved med at være det naturlige samlingspunkt i Hasseris, det er.

- Det er et virkelig dejligt center med gode forretninger og stor interesse. Jeg får jævnligt henvendelser fra folk, der vil åbne butik, men vi har ikke noget ledigt og de fleste forretningsdrivende har været her i rigtig mange år, siger han og tilføjer, at han blandt andet måttet afvise Lagkagehuset med henvisning til manglende plads.

Katrine Schousboe
Keld Gregersen, der købte Hasseris Bymidte sidste forår, nærer en stor kærlighed til området, hvor han i sin tid startede sin virksomhed. Arkivfoto: Hans Ravn

Ny café til foråret

Vi kommer dog ikke til at gå forgæves efter kaffe og kage.

Et stort ønske om at få en café i Hasseris Bymidte ser nemlig ud til at lykkes - rent formelt mangler byrådets godkendelse her i efteråret, men Keld Gregersen regner det mere eller mindre for en formsag.

- Jeg synes, der mangler et sted, hvor man kan få en rigtig god kop kaffe eller købe lidt med at spise, siger han.

Caféen skal indrettes i et nybyggeri i forlængelse af bygningen, hvor Danske Bank holder til, og får i øvrigt navnet Blegvad efter arkitekten Jacob Blegvad, som ud over at tegne Hasseris Bymidte også kan tilskrives en række andre markante bygninger i bydelen som Hasseris Gymnasium og Hasseris Rådhus.

Den nye café bliver på 140 kvadratmeter og bliver opført i samme stil, som det øvrige byggeri. Det er ganske enkelt et krav for at få lov at bygge, understreger Keld Gregersen.

Hvem, der skal stå i spidsen for Blegvad er ikke endeligt afgjort endnu, men jagten på den helt rigtige forpagter er i gang, og der er allerede flere interesserede, lader han skinne igennem.

Det ligger dog fast, at caféen, hvis byggeplanerne ellers holder, kan åbne i april eller maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...