Overgangen fra franchise til selvstændig giver ejerne mulighed for i højere grad selv at bestemme leverandører og retter

AALBORG: Ejerne er de samme som i dag, når Café Landmad bliver til Café Bonden 1. februar. Og der vil fortsat også være specialbutik i lokalerne på Vesterå.

Årsagen til navneændringen er, at butikkerne i Landmad-kæden har fået deres franchiseaftaler opsagt, da de nye ejere vil satse anderledes.

- Vi er selvfølgelig kede af at miste et godt og troværdigt brand, men vi er også rigtig glade for at stå på egne ben, så vi selv kan styre udviklingen, siger Annette Larsen, der ejer caféen sammen med sin mand, Jan Andersen.

- Det betyder blandt andet, at vi i endnu højere grad kan eksperimentere med maden, når vi ikke skal følge et koncept.

Flere lokale produkter

Parret har også øget fokus på deres leverandører.

- Fremover kan vi helt selv bestemme, hvad vi vil have på hylderne, og vi vil arbejde på at få endnu flere lokale produkter i specialbutikken, siger Jan Andersen, der har ansvaret for køkkenet, mens hans hustru står for café og butik.

- Vi har altid haft en interesse for delikatesser og gode råvarer.

Udover muligheden for selvbestemmelse nævner de også fordelen, at de ikke længere skal betale til et koncept. Men kontakten til deres snart tidligere kollegaer i Landmad-caféerne mister de dog ikke.

- Vi vil fremover holde inspirationsmøder, så vi stadig har et netværk og kan dele vores erfaringer med hinanden, siger Jan Andersen.

Økologi er i centrum

Han og Annette Larsen har drevet forretningen siden sommeren 2016, og deres fokus på økologi gør, at de netop har fået Det Økologiske Spisemærke i Sølv.

- Det betyder, at vi kan dokumentere, at mindst 60 procent af vores indkøb af mad- og drikkevarer er økologiske, siger hun.

- Og netop økologi er noget, vi lægger meget vægt på.

Udviklingen kommer til at foregå hen over tid, og selv om der kommer nyt navn, kan man stadig indløse Landmad-gavekort.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...