Søskendeparret Rasmus og Heidi er vilde med retrofund, og så drømmer de om at skabe et hyggeligt og anderledes mødested i kvarteret

AALBORG: I Steen Blichers Gade falder man over én af Aalborgs skjulte skatte. Et helt særligt sted med et ligeså særligt navn, Superponyhest. Konceptet er kort og godt, at man kan gå på cafe og hygge, imens man shopper lækre retrofund, fortæller indehaverne Rasmus og Heidi Toft.

- Det skal være ligesom at træde ind i et hjem. Alting er ikke opstillet, siger Heidi Toft og fortsætter:

- Pointen er, at Superponyhest skal være sådan et sted, hvor man kan komme og drikke en kop kaffe eller et glas vin og så samtidig kunne købe den stol, man sidder på og den kop eller det glas, som man drikker af. Alt er til salg her.

Camilla Gammelgaard
Man kan gå på opdagelse i alverdens retro-ting i Superponyhest. Foto: Henrik Louis

Der er plads til tillid og hygge

Det er langt fra det eneste unikke ved butikken. Her kan du også sætte en plade på, som du har lyst til at høre, eller låne bordet, lampen og maleriet med hjem, som du overvejer at købe.

- Folk må gerne låne tingene med hjem, så de kan se, om det passer ind, og om det er det, de gerne vil have, fortæller Heidi Toft.

Den forretningsmodel er måske ikke så udbredt andre steder, men søskendeparret fra Lillevorde er nu meget afslappede og tillidsfulde.

- Vi er fra landet, så vi er måske lidt naive i vores tilgang, griner Rasmus Toft.

Superponyhest byder på alt fra porcelænshoveder til plakater. Det er faktisk lidt af en hobby for søskendeparret at gå på opdagelse på markeder og i genbrugsforretninger.

- Vi synes, det er lidt muntert at gå rundt og kigge på ting forskellige steder. Vi har ikke et fast skema, vi følger. Vi leder efter ting, vi selv synes, er lækre. Man får faktisk et meget godt indtryk af, hvordan vi bor, når man besøger butikken, siger Heidi Toft med et smil på læben.

Camilla Gammelgaard
Heidi og Rasmus elsker den uformelle stil, og de udvikler butikken løbende, som de samler erfaringer og hører, hvad gæsterne synes. Foto: Henrik Louis.

Navnet på butikken i Steen Blichers Gade har givet anledning til en del snak. Blandt andet om hvor trykket skal være, når man udtaler det, og hvorfor den har fået netop det navn.

- Jeg søgte på en del navne, der allerede var optaget, og så sagde Rasmus pludselig til mig, om jeg kunne finde en superponyhest på Instagram, og det kunne jeg ikke. Jeg synes egentlig, det var glimrende, så det blev det, griner Heidi Toft.

Det skal være lokalt og uformelt

Søskendeparret drømmer om, at deres forretning udvikler sig til at blive "et sted i kvarteret". Med andre ord der hvor de lokale kan mødes og få en snak og bare hygge.

- Vi savner, at der kommer endnu flere ind forbi. Det skal være sådan et lokalt og uformelt sted, hvor folk i nærheden bare dropper ind og får en kop kaffe eller en øl. Det skal ikke altid være en event at gå ud, man kan bare komme ind, fordi man lige gik forbi, siger Rasmus Toft.

Camilla Gammelgaard
Der er en masse sjove ting i forretningen. Foto: Henrik Louis

Det er små fire måneder siden, at de to kastede sig ud i projektet, som de har haft på tegnebrættet i længere tid, men der findes ikke en stor forkromet plan for, hvad der skal ske. Tværtimod tager de en ting af gangen og prøver tingene af hen ad vejen, forklarer de.

Derfor er det heller ikke en fuldtidsbeskæftigelse for dem på nuværende tidspunkt. Heidi Toft arbejder som lærer, og Rasmus Toft har et job som socialrådgiver. Men de håber på, at de kan bruge endnu mere tid på projektet i fremtiden.

- Vi vil gerne have mange flere arrangementer herned. Vi er startet op med samtalesaloner om onsdagen, men vi håber også, der kommer musik. Det bliver nok også et kunststed for unge lokale kunstnere. Det er det allerede lidt, men vi håber der kommer endnu mere, fortæller Rasmus Toft.

Camilla Gammelgaard
Man finder Superponyhest i Steen Blichers Gade. Foto: Henrik Louis

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...