For nylig blev der afholdt Danish Nationals i Poledance, og her kunne Camilla Carlsen for tredje år i træk stille sig øverst på podiet

AALBORG: Til daglig er hun underviser i poledance hos House of Concrete i Vestbyen, som hun også ejer halvdelen af. Det betyder, at Camilla Carlsen bruger imponerende 30 timer om ugen på polestængerne, og det har nu båret frugt endnu en gang til det uoficielle Danmarksmesterskab i den øvede kategori for poledansere.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Til daglign er hun medejer og underviser i House of Concrete i Vestbyen.

Vildt fed konkurrence

Der kan måske hvile nogle lumre fordomme om sporten, der i mange kredse forbindes med strip, men den er efterhånden accepteret på linje med gymnastik, og den bliver mere og mere populær. Det mærker de også hos House of Concrete, som Camilla Carlsen var med til at starte op for tre år siden. Medlemstallet på polesiden er nu oppe på 85, og der kommer hele tiden nye til for at få en prøvetime. Træningscentret har også formået at samle et decideret konkurrencehold, og det har vist sig at være en god idé. I hvert fald har de for nylig opnået imponerende resultater ved Danish Nationals. Ikke mindst Camilla Carlsen, der kunne fejre sin tredje førsteplads i den sværeste kategori, Advanced.

- Det er helt vildt at vinde tre år i træk. Det var surrealistisk at stå på scenen og få sit navn råbt op igen. Første år jeg vandt, havde jeg virkelig ikke regnet med det, og jeg synes bare, niveauet er højnet helt vildt siden da, siger Camilla Carlsen.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Poledance indeholder mange facetter, og man kan både danse den kunstneriske form og den mere sportsprægede.

- Jeg synes, det var en virkelig fed konkurrence i år, for hele feltet var virkelig godt og pointfordelingen var virkelig tæt. Det er mega fedt at være med i så god en konkurrence, hvor folk er så dygtige. Mine elever klarede sig også fantastisk, og vi gik derfra med tre førstepladser og en andenplads.

Man ikke stille op til konkurrencen igen, når man har vundet tre år i træk, og dermed blev det sidste gang, Camilla Carlsen selv har deltaget ved Danish Nationals. Til gengæld vil hun fortsætte med at bakke op om konkurrencen ved at sende sine elever afsted.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Det kan gøre ondt at danse poledance i starten, men det skal man ikke lade sig slå ud af, hvis man spørger Camilla Carlsen.

Blå mærker og danseglæde

Deltagerne kan stille op i fem forskellige kategorier til Danish Nationals i Poledance, og hos House of Concrete har de faktisk mulighed for at kunne stille op til dem alle sammen, der er for henholdsvis begyndere, lettere øvede, øvede, mænd og deltagere over 40 år.

I hvert fald er eleverne alt fra 9-50 år gamle, ligesom der både er mænd og kvinder, som danser poledance i lokalerne i Vestbyen.

- Jeg har en rigtig dygtig fyr på vores øvede hold, som har fortalt mig, at det, han faldt for ved pole, er træningen af smidighed, styrke og kropskontrol. Så det kan sagtens være en meget mandlig sport også, fortæller Camilla Carlsen.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Foto: Torben Hansen

Selv faldt hun også for de mange facetter i dansen, som hun stadig brænder ligeså meget for, som da hun startede.

Netop opstarten på polestangen er berygtet, for det er forbundet med blå mærker og smerter. Det mener Camilla Carlsen dog, man skal tage helt roligt.

- Man starter ikke med at skulle lave et humanflag, som er et svært trick. I begyndelsen skal man lære at løfte sig selv op til stangen, og man starter sammen med andre begyndere, som man kan udvikle sig sammen med, siger hun og fortsætter:

- Det er rigtigt, at man godt kan få en del blå mærker, men man bliver faktisk en smule stolt af dem med tiden, selvom det lyder skørt. Andre poledansere kan for eksempel se, hvilke tricks du har trænet. Det gør ondt det første halve år, derfra er det forskelligt fra person til person. Mange synes det er værst med inderlår og albuer, men det er stoppet for mig.

Camilla Carlsen afslutter med en klar opfordring til dem, som er nysgerrige på sporten:

- Alle skal starte til poledans, for det er pisse fedt.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Foto: Torben Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...