Camilla Okkels har fået stor succes med Mabel Kaffebar, som hun driver sammen med datteren Carla.

Hvad er du mest stolt af ved at være fra Aalborg?

- Jeg vil nok hellere sige, hvad er jeg særligt glad for ved at være fra Aalborg. Jeg synes, Aalborg markerer sig positivt på det danske landkort, byen er blevet en ungdomsby med den energi unge bringer ind i bymiljøet. Vi har et stort kulturliv med kunst, musik, lækre madsteder, og så er der alle byens loppemarkeder, som jeg især elsker at besøge sommeren igennem. Loppemarkeder var savnede under coronanedlukningen og under alle restriktionerne. Jeg ynder stadig at besøge både Århus og København, men når jeg så er hjemme igen, så er det hjem for mig.

Hvad viser du dine gæster, når de kommer til byen?

- Jeg inviterer alle på Mabel, det er jo derfra Aalborg C begynder for Carla og mig nu. Ingen slipper udenom. En særlig ting ved Aalborg er muligheden for gåturene på havnefronten og rundt i byens rum og kigge på vægmalerier. En gåtur i Vestbyens kolonihaver er også anbefalelsesværdig. Det er ret særligt, synes jeg. Aalborg er blevet en smuk by at gå på opdagelse i. Jeg har boet her det meste af mit liv og har fulgt udviklingen, det gør mig glad og stolt at se den gamle by udvikle sig til et sted med storbyvibe og provinsbys hygge.

Hvad er sommer for dig?

- Sommer for mig er mere familietid, temposkifte, lange aftener, flere sammenkomster med familie og venner, for meget hvidvin og lækker mad. Det er som om, der bliver skruet op for alt det gode i hverdagen - og når så sommeren er ved at være slut, så er jeg fyldt op med masser af energi til at gå efteråret i møde.

Hvad er dine bedste sommerminder fra Aalborg?

- I år er langt de fleste sommerminder fra Aalborg knyttet til Mabel. Sommeren på Mabel er anderledes end resten af året, der er mere liv, caféen virker større, fordi døren er åben hele dagen, og der er pladser udenfor. Vi er privilegerede ved at have mange søde stamkunder, som kommer og tilbringer tid sammen med os.

En af de ting jeg holder allermest af ved sommeren i Aalborg, er at møde tidligt og gå gennem byen, mens den stadig er stille, jeg elsker storbyer, mens de vågner. Den stille start på dagen, inden alle er oppe og byen summer af liv og turister er en anden oplevelse end resten af året.

Uge.Brød.9: Jeg har brug for kontrasten mellem den livlige cafe med masser af mennesker og samtaler gennem dagen, i morgenstilheden henter jeg energi, og jeg sætter stor pris på begge dele.

Hvad laver du i din ferie?

- Vi købte ret pludseligt et sommerhus lige som sommeren begyndte. Det er et større projekt end først antaget, så min sommer har været delt mellem Mabel og Ålbæk. Mabel har repræsenteret det hyggelige, livlige skønne byliv i pænt tøj og masser af lækker kaffe, masser af turister og søde gæster, Ålbæk har været en ren arbejdslejr med udsigt iført gammelt tøj, malerpletter og knap så god kaffe. Begge dele har gjort min sommer fuld af gode oplevelser i det nordjyske, og det har været og er en skøn sommer. Jeg vil dog tilføje, at jeg glæder mig til knap så meget renovering og overraskelser på den ufede måde og noget mere ro, hygge og strandskaller. Det bliver næste år, måske.

Hvad er dit bedste sommertip til andre?

- Sådan et har jeg vist ikke. Dem der kender mig eller kender lidt til mig, ved, at jeg som oftest får mange kreative ideer, følger det der interesserer mig og gør mig glad, og så er jeg god til at få mine yndlingsmennesker involveret i mange af de ting, ellers dur de ikke for mig. For mest af alt er sommeren tiden med min familie, de er mit bedste sommertip haha ...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...