Rema 1000 på Østerbro i Aalborg har fået anmærkninger ved tre ud af de fire seneste kontrolbesøg. De to seneste er begge endt med sure smileyer. Foto: Bente Poder
Det sker

Centralt supermarked har fået sin anden sure smiley i træk: Nu stopper købmanden

Kontrolrapporter beskriver både skimmellignende vækst i mælkekøler og støv på hylder med fødevarer

10. maj 2022 kl. 16:04

AALBORG: At få en sur smiley er næppe noget, nogen butikker eller restauranter ønsker sig. Men hos Rema 1000 på Østerbro i Aalborg har butikken fået to sure smileyer i træk i de to seneste kontroller foretaget af Fødevarestyrelsen.

I den seneste kontrol fra 26. april står der:

- Der er i dag konstateret skimmellignende vækst på riste over køleindblæsning i mælkekølerum, og der er konstateret skimmellignende belægninger på hylder nogle steder i mælkekøler. Der er i butik konstateret tykt lag af støv på flere hylder med fødevarer. Et par steder er der sort belægning på gulv mod pålægskøler og ved paller med drikkevarer.

Butikken fik en bøde på 22.500 kroner.

Tilbage i januar fik samme butik også en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner. Dengang blev der også påpeget skimmellignende problemer i mælkekøleren og støv på hylderne.

Ifølge den seneste kontrolrapport fra april fortæller supermarkedet, at der vil blive skruet op for rengøringen.

Købmanden, Lars Møller, har ikke selv ønsket at kommentere sagen, og henviser til Jonas Schrøder, der er kommunikationschef hos Rema 1000, der beklager.

- Selvfølgelig har vi en kultur, hvor det er okay at lave en fejl. Men det er meget, meget uheldigt, når det er det samme to gange i træk, der er fokus på her. For kunderne skal kunne stole på, det er trygt at handle hos os, og at vi selvfølgelig alle kan lave en fejl, men at vi retter op på det, når der bliver opdaget noget. Så det er en meget uheldig sag, som vi kun kan beklage.

Købmanden har efter de to kontrolrapporter valgt at opsige sin franchisekontrakt og stopper dermed som købmand for forretningen.

På Nordjyske.dk kan du læse mere om sagen, og hvad der nu sker med butikken.

Annonceret indhold

Nyeste