Kreativiteten er svær at holde nede hos 29-årige Christian Fuglsang. Mød ham her

AALBORG: Christian Fuglsang er en af iværksætterne bag sneaker-brandet Errant, der netop har åbnet en fysisk butik i Dalgasgade, og så driver han to andre virksomheder, Fuglsang & Co samt Vigilant ApS, ved siden af. Christian Fuglsang er oprindeligt fra den lille by Tårs, men han har boet det meste af sit voksne liv i Aalborg

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Aalborg er en by, hvor jeg føler mig hjemme, og hvor jeg har mødt mange mennesker, som nu er mine rigtig gode venner. Så det er altså ikke kun en by men nærmere en følelse og speciel form for tilstand, jeg befinder mig i, når jeg er i Aalborg. Jeg har været heldig og haft mulighed for at besøge lande og byer over hele verden, men jeg har endnu ikke fundet et sted, som giver mig det samme, som Aalborg kan.

Jeg tænker samtidig ”udvikling”, da jeg ser Aalborg som netop værende en by i konstant udvikling. En positiv udvikling. I de år, jeg har boet i Aalborg, er der sket virkelig meget med byen, og det er med det blotte øje let at se de mange forandringer, der er sket rent arkitektonisk, hvor mange nye bygninger er kommet til. Det er f.eks. de mange lejlighedskomplekser langs havnefronten, men ligeledes kulturelle bygninger som Musikkens Hus.

Den udvikling, tror jeg, er vigtig for byen og måske især for det unge publikum. Aalborg er jo en studieby og skal kæmpe med bl.a. Aarhus, Odense og København om at trække netop unge til byen. Så at skabe en pulserende by med mange muligheder, tror jeg, er helt essentielt i kampen om de unge, og det synes jeg faktisk er lykkedes rigtig godt.

Susanne Justsen
- Byens iværksættere har været gode til at hjælpe og inspirere hinanden, siger Christian Fuglsang. Foto: Henrik Bo

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Da jeg først flyttede til Aalborg, var det faktisk nærmere bestemt i Golfparken ude i Vejgaard, hvor jeg boede en del år. Så det er klart, at Golfparken selvfølgelig har en særlig betydning for mig. Vejgaard er jo en del af Aalborg, men er samtidig lidt sin egen ”lille by”. Så hvis jeg kommer op gennem Vejgaard af Hadsundvej og kommer forbi Golfparken, så er den tur fyldt med en masse gode minder. Jeg boede hovedsageligt i Golfarken under min studietid, og derfor er Golfparken selvfølgelig tæt knyttet til de minder, jeg har fra min tid på Aalborg Universitet.

Et andet sted jeg er kommet meget, er faktisk i modsatte ende af byen. I fodboldklubben Aalborg Freja, som ligger i Aalborg Vestby. Jeg har altid spillet fodbold og som senior på et niveau, hvor der ofte har været mest fokus på tredje halvleg og den hyggelige stemning, som man kan finde efter kampene. Jeg husker faktisk ikke, hvordan det endte med, at jeg startede i Aalborg Freja, men det gjorde jeg altså, og det har jeg aldrig fortrudt. Det er også et sted, hvor jeg har mødt rigtig mange gode bekendtskaber.

Hvordan er det at være iværksætter i Aalborg?

Jeg har nu været iværksætter i Aalborg af to omgange, og jeg synes, der er sket en stor og positiv udvikling fra gang nummer et og til nu. Det at være iværksætter er jo over en årrække gået fra at være en ”skør” levevej til nu nærmest at være en ”rockstar” levevej. Det kan i nogle sammenhænge godt tage lidt overhånd, og jeg synes generelt, man skal passe på med at give folk et bestemt prædikat, fordi man er iværksætter. Det kan hurtigt blive en kamp mellem iværksættere og lønmodtagere, hvor jeg synes, at nogle iværksættere har det med at sætte sig selv lidt for meget på en piedestal.

Men når det er sagt, så har det øgede fokus på iværksætteri også givet flere muligheder for personer, som gerne vil give sig i kast som iværksætter.

I Aalborg har ”iværksætterånden” været hjulpet på vej af to fronter, som jeg ser det. Byens iværksættere har været gode til at hjælpe og inspirere hinanden. Det har bl.a. været gennem de mange private kontormiljøer, som er åbnet i byen, hvor primært iværksættere kan leje sig ind. De miljøer er utrolig gavnlige for iværksættere. Derudover er der også kommet et større fokus fra kommunen, som har udvidet deres tilbud til iværksættere løbende, så der i dag er nogle rigtig fine tilbud gennem f.eks. Business Aalborg.

Susanne Justsen
- Kreativiteten er svær at holde nede, og det skal den nødvendigvis heller ikke, siger Christian Fuglsang. Foto: Henrik Bo

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Der er rigtig mange personer i Aalborg, som både har og har haft stor betydning for mig og min tid i byen. Jeg synes, det er svært at nævne folk ved navns nævnelse. Simpelthen fordi, der er så mange, og listen ville blive uendelig lang. I stedet kan jeg bedre forsøge at inddele de forskellige ”grupper”, jeg har bevæget mig i, og hvilken betydning disse grupper har haft for mig.

Først kan jeg nævne nogle af mine gamle venner. De daterer sig tilbage til min tid, før jeg boede i Aalborg, hvor flere af dem er flyttet til Aalborg stort set samtidig med mig, så vi har kunne støtte hinanden, nu vi flyttede fra lille Tårs og til storbyen.

Derudover har jeg fundet rigtig mange venner i Aalborg Freja, og det fællesskab har haft kæmpestor betydning for, at jeg har kunne trives i Aalborg, stort set fra første dag i byen.

Sidst vil jeg igen nævne iværksætterkulturen, som er opstået i Aalborg de seneste år og de mange inspirerende personer, jeg har mødt gennem denne fælles passion for ”at skabe”. Jeg startede selv egen virksomhed, da jeg færdiggjorde min uddannelse på Aalborg Universitet, og jeg blev med det samme hjulpet godt på vej af nogle mere garvede iværksættere end mig. Det er jeg meget taknemmelig for den dag i dag. Den kultur, hvor man hjælper hinanden, synes jeg er ret unik blandt iværksættere, og det er noget, jeg selv forsøger at efterleve stort set dagligt.

Du er en person med mange idéer. Hvordan ser fremtiden ud, hvis det går, som du gerne vil?

Det er korrekt, at jeg er en person med mange idéer, hvilket både kan være godt og skidt. Det er en berigelse med en hjerne og et sind, som konstant tænker kreativt, men modsat kan det også være svært at jonglere med for mange bolde i luften samtidig. Det tror jeg, de fleste kender til. Men kreativiteten er svær at holde nede, og det skal den nødvendigvis heller ikke.

Jeg har om ikke andet kastet mig ud i noget helt nyt her i 2020, hvor jeg sammen med to partnere har startet et sneaker-brand. Errant er navnet. Vi har pt. en hvid læder sneaker på markedet og arbejder på at udvide vores kollektion med flere varianter og farver. Så det har selvfølgelig mit fokus, og jeg ser mange spændende muligheder for fremtiden med Errant. Først og fremmest skal vi have etableret os på det danske marked, og sidenhen vil vi selvfølgelig gerne ud i verden, eller om ikke andet sælge til folk over hele verden. Det er heldigvis muligt i den digitale verden vi lever i.

Hvis min fremtid skal se ud, som jeg gerne vil have det, så kommer vi løbende til at se flere og flere personer gå rundt i vores sneakers. Den tanke kan jeg godt lide, og det vil jo være den største anerkendelse. Så kunne jeg sætte mit præg på Aalborg i samme omfang, som Aalborg har præget mig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...