Hun har boet i her siden 2010, og hun mener, byen har et godt miljø for unge musikere

MENNESKE: Til daglig går den 19-årige sangerinde og sangskriver Christine Bruun Mortensen på Aalborg Katedralskole, og så er hun sluppet igennem nåleøjet til DRs nye musikprogram og talentshow, Live, hvor Sanne Salomonsen og Lina Rafn er coaches. Hun er med i det tredje og sidste auditionsshow på fredag 14. september, men hendes karriere blomstrer allerede her i byen, hvor man kan opleve hende flere steder.

Du har selv valgt, at vi skal mødes her i ungdomsklubben, Station 10. Hvad betyder stedet for dig?

- Det betyder rigtig meget for mig. Det var her det hele startede, og jeg har øvet herude, siden jeg var 14 år. Så det føles lidt som et andet hjem, fordi jeg er her så meget og kender rigtig mange, men det er lidt forskelligt, hvor tit jeg øver herovre. Det kommer an på, hvor mange jobs jeg har i weekenderne, ellers øver jeg derhjemme.

Hvor optræder du henne?

- Jeg har efterhånden en del live-erfaring. Min manager, Lasse Jensen, og jeg spiller en masse jobs på barer rundt omkring. Nogle gange har vi også en, der hedder Anders Brinkmann med, som spiller klaver. Vi spiller for eksempel på Andys i Gaden, og så har vi optrådt på nogle festivaler. Blandt andet havde vi to koncerter på Nibe Festival i år. Det er fedt, de giver nye musikere en chance på den måde. Ellers er det meget private arrangementer som bryllupper, konfirmationer og så videre.

Hvilken type musiker vil du beskrive dig selv som?

- Det er lidt forskelligt, om jeg optræder med covernumre eller med min egen musik, men når jeg laver mit eget, er det Sing a Song Writer. Det er lidt poppet og dækker over en pige og en guitar og måske et klaver. Når jeg skriver sange, kan jeg godt lide at tage en følelse og prøve at skrive den ned og gøre den let at forstå og let at forholde sig til. Jeg har for eksempel et nummer, som handler om en personlig ting, men andre fortolker det på en helt anden måde, end jeg havde tænkt det, og det, synes jeg, er fedt.

Hvordan kan det være, du har meldt dig til Live? Og hvad glæder du dig allermest til ved showet?

- Jeg blev kontaktet af en talentspejder, og så tænkte jeg, at det kunne være fint at prøve. Så jeg tog til casting, og det var rigtig fedt.

Jeg glæder mig allermest til at opleve det og møde en masse mennesker, der også er glade for musik. Jeg glæder mig også til at se, hvor langt, jeg når med det, og hvad det kommer til at betyde for mig. Jeg håber, det kan hjælpe til, at jeg kommer endnu længere ud med min musik. Det bliver spændende at møde Sanne Salomonsen og Lina Rafn, men jeg kan ikke rigtig forholde mig til det hele endnu. Det er svært at forestille sig, når jeg slet ikke ved, hvordan det bliver. Det kan godt give lidt sommerfugle i maven, og det bliver nok rimelig nervepirrende.

Hvordan synes du, miljøet er for unge musikalske talenter her i byen?

- Det er godt. Nu går jeg jo selv på Katedralen, hvor der er rigtig mange andre, som spiller musik, og der er musiklinjer og sådan noget. Det er rart. Man kan altid finde nogen at spille med. Generelt er der et fedt ungdomsmiljø i byen, og der er mange begivenheder, som man kan tage til. Jeg holder især øje med dem på de sociale medier, for at se om der sker noget i for eksempel Karolinelund, på havnen, i Kildeparken eller på 1000Fryd.

Hvilke steder betyder ellers noget særligt for dig i Aalborg?

- For mig er Aalborg et trygt sted, hvor der er rart at være. Jeg har tidligere boet i København, og det var også meget fedt, men Aalborg er der, hvor min familie er.

Jeg kan godt lide at gå tur i Kildeparken, og jeg har en kanin, som jeg tager med derover, hvis der ikke er for meget larm. I hverdagene er jeg en del for mig selv, men i weekenderne kan jeg godt lide at komme ud og tage til fester. Der er mange fra min skole, som mødes på forskellige barer som for eksempel Susan Himmelblå og Victorias. Der kan jeg godt lide at være og mødes med mine venner

Er der personer i byen, som betyder noget særligt for dig?

Jeg bor sammen med tre, og især den ene, betyder noget særligt for mig. Hun hedder Anna Mentz og er en af mine tætteste veninder og grandkusine. Der er også Lasse Jensen, som altid er der for mig. Han er min manager og booker jobs, og det har altid været helt naturligt. Vi spillede sammen i et band for nogle år siden, men vi gik begge to ud af det og begyndte senere at spille sammen. Jeg vil også nævne Niels Hegaard, der er en af mine bedste venner, og så går vi i klasse sammen. Det er generelt mine tætte venner, der betyder meget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...