29-årige Christoffer Johansen er direktør i det private ambulancefirma Efas. Mød ham her

AALBORG: Christoffer Johansen står i spidsen for ambulancefirmaet Efas, der driver et coronatestcenter i FrejaHallen på Vestre Fjordvej. Han er uddannet markedsføringsøkonom og læser, ved siden af jobbet som direktør, på innovation & entrepreneurship. I en årrække arbejdede han med ambulancetjeneste i forsvaret, og det var her idéen om at starte eget ambulancefirma opstod. I fritiden elsker han at være fysisk aktiv og bruger meget tid på forskellige former for træning. Christoffer Johansen er født og opvokset i Aalborg, hvor han stadig bor

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Det får mig til at tænke på en by, som følger med tiden men samtidig holder fast i sin historie. Jeg synes, at man på mange måder forsøger at bibeholde, hvad Aalborg er og har været i den måde man også tænker fremad på. Jeg har altid set på Aalborg som værende en størrelse, der indeholder lige nøjagtigt nok til ikke at være for lille og samtidig ikke blive for stor.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg er generelt rigtig glad for vand, jeg forbinder det med ro, men også aktiviteter i samvær med venner og familie. Havnefronten i Aalborg har udviklet sig rigtig meget på den positive måde igennem årene. Jeg nyder både at være ved vandet i de flotte omgivelser, men også i høj grad på vandet. Udover havnefronten giver den nye Vestre Fjordpark et strejf af strand, som jeg også synes trækker et dejligt miljø ind til Aalborg.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Jeg er født og opvokset i byen, og det har medført, at mange af mine nære relationer, både familie og venner, bor her. Rent professionelt huser Aalborg også personer, som har lært mig vigtige ting, der har været med til at skabe noget af det fundament, jeg også har startet virksomhed ud fra.

Susanne Justsen
- Vi ville rigtig gerne have været en del af det gratis testudbud, som regionerne betaler blandt andet Falck for at udføre. Her var vi desværre ude en postgang for sent, siger Christoffer Johansen. Foto: Martél Andersen

Hvordan fik du ideen til at starte et ambulancefirma?

I en årrække arbejdede jeg med ambulancetjeneste i forsvaret, og det var herigennem, at ideen begyndte at spire. Jeg havde længe gerne ville bygge mit eget, men med tiden i forsvaret blev det mere og mere klart, hvilken retning, som blev ved med at fastholde min interesse. Det at kunne lave Efas og samtidig drage nytte af den viden jeg havde igennem mit daværende arbejde, samlede det hele i en højere enhed for mig.

Normalt kører I patienttransport og ambulancekørsel, men siden midten af december har I drevet et testcenter i Frejahallen. Hvad fik jer til at åbne det?

Efas er en sundhedsfaglig virksomhed, og det ligger os meget på sinde at byde os til i en situation, som den vi er i med corona. Vi har tilhørssted i Aalborg, og det betyder meget at yde en indsats i det lokalsamfund, vi er en del af.

Hvordan vil du evaluere den første tid med testcentret?

Vi ville rigtig gerne have været en del af det gratis testudbud, som regionerne betaler blandt andet Falck for at udføre. Her var vi desværre ude en postgang for sent. Vi blev derfor et testcenter, hvor man som bruger selv skulle betale. Taget det i betragtning, er jeg glad for, at vi har kunne hjælpe borgere med hurtige test uden kø i de tider, der har været pres på de gratis testcentre.

Vi ville selvfølgelig ønske, at vi kunne støtte mere, end vi gør nu, men vi ved at tingene kan ændre tilstand hurtigt, så vi sørger for at holde os klar. Internt har det også ført gode ting med sig. Vi har måtte omstille os rigtig mange gange, med meget kort varsel for at tilpasse os. Det har vi lært meget af, og det har været med til at styrke vores organisation. Arbejdet har også budt på nye samarbejdsrelationer, både eksternt men i særdeleshed internt, som i det lange løb også vil være med til at bringe hele Efas fremad. Fremadrettet vil vi i Efas lægge vores fokus på at støtte de nordjyske virksomheder, som har behov for at blive testet. Her sørger vi for fleksible løsninger, samt mobile testenheder, som vi ser frem til at byde os mere til med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...