Arrangementet er startskud til flere film og flere oplevelser i Aalborg

AALBORG: Aalborgs filmentusiaster kan nyde endnu flere filmperler, når event- og arthousebiografen Cinemateket byder på ugentlige visninger i Biffen i Nordkraft efter nytår.

Til Cinematekets første arrangement i Biffen 8. januar kan et begrænset antal gæster, efter filmen Babettes gæstebud, smage sig igennem hele den ekstravagante luksusmiddag, som Babette serverer for sine kulinarisk uerfarne gæster.

Mortens Kro rykker i dagens anledning ud, og gør sig umage med at leve op til Babettes standarder med alt lige fra Blinis Demidoff med kaviar til vagtler i sarkofag. Hvis ikke man får fat i én af de begrænsede film- og middagsbilletter, er der ”En bid af Babette” i form af lækre oste fra Auvergne og fransk rødvin i forlængelse af filmen.

Arrangementet er startskuddet til et endnu større udbud af film i Aalborg. Hver tirsdag vil biografens sale danne rammen om et nøje udvalgt udsnit af Cinematekets program i København med filmkultur, filmhistorie og kvalitet som omdrejningspunkt.

Programmet vil også byde på filmoplevelser, der rækker ud over lærredet.

Man kan derfor se frem til særarrangementer med foredrag, ekspertoplæg, events med mad og drikke eller musisk akkompagnement, der giver anderledes biografoplevelser.

Direktør i Biffen, Karin Fast, glæder sig over samarbejdet.

Cinemateket passer rigtigt godt til Biffen, det har vi allerede set med konceptet ”Cinemateket præsenterer” igennem de seneste par år. Så både vi og vores publikum byder dette supplement til programmet velkommen, og vi glæder os til at komme i gang.

Programmet for januar og februar er varieret - fra Ridley Scotts fremtidsepos ’Blade Runner’ (1993) over Stanley Kubricks Nabokov-filmatisering af ’Lolita’ (1962) med introduktion til Francis Ford Coppolas prisvindende antikrigsfilm ’Dommedag nu’ (1979).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...