Festival flytter events ud i byen og går samtidig på nettet

AALBORG: Vi kan ikke undvære Ordkraft to år i træk. Det mener bestyrelsen bag ord- og litteraturfestivalen i Aalborg.

Derfor har de nu besluttet, at der corona eller ej kommer en festival i 2021.

Festivalen vil finde sted 8.-10. april, men arrangørerne er bevidste om, at der næppe bliver tale om en festival i traditionel forstand, hvor hele programmet afvikles fysisk og med kulturcenter Nordkraft som centralt omdrejningspunkt.

- Vi er ikke så naive at tro, at alle restriktioner i forbindelse med bekæmpelsen af covid-19 vil være væk om et halvt år, heller ikke selvom der skulle komme en effektiv vaccine, siger Ordkrafts formand, Jørgen Pyndt, i en pressemeddelelse.

- Derfor arbejder vi på at lave en festival, hvor vi udnytter de fysiske rammer optimalt i forhold til de myndighedspåbud, der gælder til den tid – og så giver vi for første gang vores festival en betydelig digital dimension ved at streame fra en lang række af de events, der er på den tre dage lange festival.

Ordkrafts redaktion er allerede i fuld gang med at stykke programmet for næste års festival sammen, og også i programlægningen tages der højde for, at 2021 bliver et meget anderledes år. Eksempelvis skal flere forfattere interviewes flere gange, og man arbejder også på at lave større forløb med flere forfattere og kunstarter, som er velegnede til digital formidling.

Ordkraft skulle i år have fejret sit 10 års jubilæum - men ord- og litteraturfestivalen blev som bekendt aflyst. Arkivfoto: Henrik Louis

Normalt cirkulerer der flere hundrede mennesker rundt i Nordkraft fra det ene arrangement til det andet. Men da arrangørerne forventer en betydelig begrænsning i antallet af tilladte gæster, så kan festivalen meget hurtigt komme i bekneb for tilstrækkelige lokalefaciliteter. Derfor vil man prøve at løse det i samarbejde med andre institutioner i Nordkraft-området – eksempelvis Musikkens Hus og Utzon Center. Men det alene er ikke nok, og det har tvunget festivalen til at tænke utraditionelt.

- Derfor arbejder vi med en ide om at flytte en masse Ordkraft-arrangementer ud til forsamlingshuse i Aalborgs omegn, til beboerhuse og andre steder, hvor folk mødes i sociale sammenhænge, siger bestyrelsesmedlem Johannes Andersen.

- For det første kan det hjælpe os med at få løst nogle påtrængende lokaleproblemer, og for det andet og nok så vigtigt: Det kan pludselig få Ordkraft ud til mennesker, som vi ellers aldrig er i kontakt med. Vi bringer ganske enkelt Ordkraft mere ud til folket, og hvis det viser sig at blive en succes, så har vi jo lagt et spor ud, som vi kan bruge i fremtiden.

Der er ingen tvivl om, at et Ordkraft i begrænset fysisk udgave og med en digital dimension, vil give arrangørerne en stor logistisk udfordring, men den er man allerede godt i gang med at løse.

Dette års festival, som ville have været den 10. i en ubrudt række, måtte aflyses med kort varsel på grund af forårets corona-restriktioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...