Historiske museer har haft 25 procent færre gæster i 2020

AALBORG: Vi er kommet til den tid på året, hvor der skal gøres status. Således også på landsdelens historiske museer, som jo blandt andet omfatter Aalborg Historiske Museum i Algade.

Og som du nok har regnet ud, så er der et ord, der sætter dagsorden for hele året - nemlig corona.

For mens året begyndte godt med blandt andet åbning af udstillingen Oprør i Nordjylland i Algade, så blev det hurtigt 11. marts, og landet lukkede ned og først 26. maj kunne man åbne igen. En sommer med rabat på entreprisen i seks uger gav mange besøgende. Faktisk så mange, at besøgstallet lå mere end 30 procent over besøgstallet for samme periode i 2019, skriver museerne i en pressemeddelelse.

Alligevel ender museerne samlet set med en nedgang i tallet på omkring 25 procent i 2020.

Rigtig mange af museets populære historiske byvandringer måtte aflyses i foråret, da corona-pandemien lukkede Danmark. Men publikum var klar igen, da det atter blev muligt at gennemføre turene. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

- Vi er glade for hver en gæst, der kom, men selv de mange sommergæster kunne ikke opveje det tab, vi samlet har oplevet hen over året. Sammenlagt har vi tabt en lille million kroner på entre og butikker. Men vi håber selvfølgelig, at nogle af de mange nye gæster har haft så god en oplevelse, at de får lyst til at komme igen en anden gang, siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør for de 14 udstillingssteder under Nordjyllands Historiske Museum.

Han tiløjer, at han glæder sig over, at rigtig mange gæster under nedlukningen har givet udtryk for, at de har savnet museer.

- Overordnet set har 2020 jo været et mærkeligt år – og nok ikke det bedste i museets historie. Men jeg glæder mig over den store fleksibilitet, som både museets gæster og ikke mindst medarbejderne har udvist under coronakrisen. Den er ikke ovre, og lige nu er museerne igen lukkede, men jeg håber, det snart bliver muligt at invitere gæsterne indenfor igen, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...