Du sagtens hoppe i kajakken eller op på dit SUP Board

AALBORG: Endelig ser det ud til at der kommer lidt sol og vil man have det fulde udbytte af d-vitaminerne, så er Limfjorden et oplagt sted. Det kan godt være at man normalt forbinder kajak og SUP-Boards med sol og sommer, men vintersolen kan også noget. Martin Funke fra Aalborg Outdoor er en af dem som gerne benytter sig af en tur på Fjorden. Temperaturen på vandet er lige nu på omkring de fire graders varme, men med det rette udstyr er det ikke noget problem.

- At tage en tur på Fjorden når det er vinter er ikke noget problem, men man skal kun tage ud hvis man at vant til vandet, fortæller Martin Funke.

Skal man en tur på Fjorden er der heller ikke noget man skal gøre alene. Anbefalingen fra Martin Funke lyder på at man som minimum tager afsted to personer. Så kan man holde øje med hinanden. Det anbefales heller ikke at man i vintermånederne kaster sig ud i aktiviteterne hvis man ikke har prøvet det før.

- For at leje havkajak og Stand Up Paddleboard i kolde tider er det et krav, at man har erfaring og er bevidst om de forhold, som kan være udfordrende i kolde perioder, lyder det fra Martin Funke.

Niels Skovmand
Vil man dyrke sport på fjorden er det en god ide være flere sammen. Privatfoto

Hvis man vil ud på vandet og nyde solen har Martin Funke også nogle anbefalinger til påklædningen.

- Når det kommer til den rigtige påklædning, så er en tørdragt eller en tykkere våddragt, klart at foretrække. Uldtøj er velegnet til under våddragten, da det også varmer, når det er vådt. Men tænker at en fuld-våddragt med lange ærmer og ben med uldundertøj under og en vindjakke over er fint til vandaktiviteter, lyder anbefalingen fra Martin Funk.

Har man lyst til at kaste sig ud i aktiviterne så kan udstyret lejes hos Aalborg Outdoor. Det er det muligt at leje våddragt og neoprensko til 100,- ekstra ved leje af havkajak (350,- pr. stk. pr. dag) eller Stand Up Paddleboard. (250,- for soft og 350,- for hard pr. stk. pr. dag). Du kan se mere her.

Generelt er der disse råd at følge, hvis man vil nyde solen på vandet.

Vandtemperaturen - når temperaturen falder, så skal man være ekstra opmærksom på påklædning. En tørdragt eller en tykkere våddragt er klart at foretrække. Uldtøj er velegnet til under våddragten, da det også varmer, når det er vådt. Vær opmærksom på fødder og hænder, da de oftest nedkøles hurtigt. Støvler, luffer/handsker og hue er et must ved lave vandtemperaturer. Vandet køler ca. 20 gange hurtigere end luften.

Afstand til land - hold jer tæt ved land, så det er hurtigt at komme op fra vandet. Gør det eventuelt i en havn eller lignende indtil du er fortrolig med at komme ud på Limfjorden.

Sammen med andre - oplevelsen skal deles med andre, også i forhold til sikkerheden.

Hav erfaring med vandet - du skal have fortrolighed med vandet, lokationen og udstyret, så du kan redde dig selv og ikke går i panik, hvis der opstår uforudsete udfordringer.

Tænk dig om - er du i tvivl, så udsæt turen!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...