Caroline Bohé i førertrøjen. Hun er klar favorit i Aalborg. Privatfoto
Livet her

Cykelcross i Aalborg

Landets bedste terræncyklister klar til start

01. november 2017 kl. 16:53

AALBORG: Når der i weekenden køres cykelcrossløb i Aaborg og Hobro bliver det med de stærkeste felter, der endnu har været til start i det nordjyske.

Med world cup-afdelingen i Bogense 19. November - den første world cup i cykelcross nogensinde på dansk grund - har den danske cykelcrosselite travlt med at skærpe kampformen. Senest har en af Danmarks allerstærkeste terræncyklister, Sebastian Fini, der i alt har 9 danske mesterskaber i mountainbike og cykelcross på sin palmarés, meldt sin ankomst til de nordjyske løb. 22-årige Fini har sit primære fokus på mountainbike, men har tidligere vist, at han kan køre op med de bedste hjemlige cykelcross-specialister, når det gælder. Sebastian Fini kommer med frisktanket selvtillid efter en sejr i søndagens cykelcrossløb i Malmø.

Favoritværdigheden deles med den rendyrkede cykelcross-specialist Kenneth Hansen, der trods sine kun 26 år er en erfaren herre med utallige internationale starter bag sig. En rytter, der kan overraske, er den i Aalborg bosiddende polak, Karol Michaelski, der tidligere har kunnet presse blandt andre Kenneth Hansen i hjemlige løb.

Hos damerne stiller unge Caroline Bohé op som klar storfavorit. Det kun 16-årige multitalent har i år ud over at have vundet en EM-bronze i mountainbike deltaget i to verdensmesterskaber med en 6. plads i mountainbike og en respektabel 11. plads i landevejscykling som resultat. Caroline Bohé forventes at være et af de stærkeste danske kort til World Cup-løbet i Bogense.

Løbene i Aalborg og Hobro er begge en del af den landsdækkende CeramicSpeed Cross Cup, hvor der køre om en samlet præmiepulje til en værdi af 40.000 kroner.

Blandt de lokale er der størst forventninger til Alfred Thoft Christiansen fra Aalborg Mountainbikeklub, der med en sejr i U19-klassen i første afdeling af CeramicSpeed Cross Cup og flere andre topplaceringer har bragt sig i spil til en plads i landsholdstruppen til World Cupløbet i Bogense senere på måneden. Alfred forventes dog at få hård modstand på hjemmebanen fra blandt andre Joshua Gudnitz, der tidligere har vundet i Aalborg.

Løbet i Aalborg, Fusionsport Aalborg CX, afvikles på en særdeles tilskuervenlig rundstrækning omkring Foreningshuset, Ny Kærvej 2A.

Annonceret indhold

Nyeste