Cyklistforbundet inviterer på tur gennem sommerlandskabet

AALBORG: Det kan godt blive en varm omgang, men heldigvis er der kolde øl på bryghuset, når Cyklistforbundet Aalborg Afdeling har lørdag 9. juni byder på en spændende cykelekspedition gennem sommerlandskaberne mellem Aalborg og Nibe og besøg på det lokale bryggeri.

I lighed med den første pedaldrevne bryghustur i 2016 er denne bryghusudflugt på cykel en markering af årets særlige danske Store Cykeldag, der i øvrigt formodes at blive afløst af en verdensomfattende FN Cykeldag den første søndag i juni.

Udflugten starter på p-pladsen foran Bauhaus i Skalborg med start kl. 10. Derefter går det ad bagveje, stier, markveje, omveje og måske en enkelt vildvej frem til den gamle sildestad ved fjorden lidt mere end en snes kilometer vest for Aalborg.

Hjemturen, der er en del af helhedsoplevelsen, vil sandsynligvis gå via Klitgaard og Nørholm, til dels så vidt muligt ad en naturskøn og for mange cyklister hemmelig bagvej på en del af ruten, hvis forholdene på dagen tillader det.

Hele oplevelses-udflugten tur/retur forventes at løbe op i ca. 45 km og det forventes ligeledes, at ekspeditionen er tilbage i Aalborg omkring kl. 18.

Undervejs vil turleder Mike White sørge for udvalgte fortællestop i begge retninger plus et større madpakkestop, inden besøget på det meget anerkendte Nibe Bryghus, som ligger smukt ud til fjordbredningen. Hvis tiden tillader det, så vil der muligvis også blive tid til en lille rundtur i de historiske købstadsgader i Nibe, der jo engang var større og mere betydningsfuld end Aalborg.

Rundvisning og ølsmagning er gratis for medlemmer af Cyklistforbundet, mens ikke-medlemmer må huske at medbringe 75 kroner i kontanter. Tilmelding er nødvendig og skal ske via e-mail på "cykeltureaalborg@gmail.com".

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...