Det blev til en sand ishockey-fest i Cool East Arena, da piraterne sikrede sig finalepladsen med en sejr på 4-2 over Esbjerg

AALBORG: Nogen mener, at der hviler en forbandelse over ishockey i Aalborg, fordi det ofte er gået galt på målstregen, men den skal brydes nu. Efter den vigtige sejr skal der lige pustes ud i lejren, men så starter forberedelserne til det første finalespil i Aalborg Pirates historie, der meget gerne må ende i guldmedaljer. Aalborg:nu har fanget den glade Pirates-direktør, Thomas Bjuring, dagen derpå.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Direktør Thomas Bjuring håber inderligt, at guldet ender i Aalborg.

Nervepirrende kamp

Der var en bølgende stemning i isarenaen, da Pirates skulle kæmpe om finalepladsen, det fortæller direktør Thomas Bjuring.

- Alle var jo helt oppe ringe, da vi scorede til 1-0. Da Esbjerg så udligner og kommer foran 2-1, falder stemningen en smule. Den eksploderede så igen i 3. periode, men jeg må indrømme, at jeg gik i pendulfart til og fra mit kontor, jeg kunne slet ikke sidde stille, fortæller Pirates-direktøren og fortsætter:

- Det hører sig med til den her historie, at Esbjerg jo har det med at score til sidst. Så jeg var ikke sikker på noget tidspunkt.

Heldigvis formåede Esbjerg ikke at få pucken i målet, inden tiden udløb, og dermed var der fest i Aalborg, hvor fansene blev hængende lidt længere end sædvanlig.

- Det er det største, vi nogensinde har prøvet, og hele hallen blev stående og klappede af spillerne. Så der er god stemning, glade medarbejdere og glade spillere i dag. Der forsvandt noget fra skuldrene med den her sejr, fortæller Thomas Bjuring.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Det var en nervepirrende kamp, hvor Esbjerg formåede at komme foran 2-1. Heldigvis endte det 4-2 til piraterne.

Puster ud

Der bliver ikke meget tid til at hvile sig ovenpå sejren. Første finalekamp mod Herning venter allerede på fredag, så der er mange forberedelser, der skal i gang.

- Det føles lidt som om, at ens rygsøjle er blevet trukket ud, og presset er forsvundet for nu. Så der bliver slappet lidt af i dag, men vi er så småt i gang med forberedelserne til finalekampene, for der ligger meget arbejde foran os, siger Thomas Bjuring.

Der er da også lidt ekstra at glæde sig til som tilskuer i Cool East Arena, for direktøren lover, at der vil adskillige tiltag i forbindelse med finalen. Dog er han ikke meget for at røbe, hvordan et eventuelt mesterskab skal fejres.

- Det er lidt en ulempe, at man bliver nødt til at planlægge en mesterskabsfest, når man endnu ikke har sikret sig guldet. Når det er sagt, så er jeg helt overbevist om, at hele byen nok skal bakke op om den, hvis det bliver aktuelt. Det ville blive en kæmpe fest i Aalborg, siger han.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Stemningen i Cool East Arena var euforisk.

Herning kan være en fordel

Det er første gang, at Aalborg Pirates i deres nuværende form er i finalen, og direktøren har høje forventninger, for han tror ikke på snakken om en forbandelse over Aalborgs ishockey.

- Det er rigtigt, at Aalborg har vundet mange sølvmedaljer igennem tiden, men det her er en helt ny klub og et helt nyt hold. Man skal aldrig jinxe noget, men jeg tror på, at vi kan klare det, siger han og fortsætter:

- Vi er faktisk forud for vores tid og overgår forventningerne, men vi tror på, at vi har holdet til at tage guldet med allerede i år.

At den ventende modstander er Herning, ser Thomas Bjuring umiddelbart som en fordel:

- Rent spillemæssigt står vi bedre til Herning. Esbjerg er mere fysiske. Vi har faktisk spillet nogle af de allerbedste kampe mod Herning, så de frygter måske os mere, end vi frygter dem, siger han.

Han afslutter med en opfordring til Aalborg:

- Kom og se kampene. Aalborg Pirates har aldrig været i en finale før, så det bliver en kæmpe fest at følge.

Hvis man vil sikre sig billetter til finalekampene i Cool East Arena, så skal man nok ikke vente for længe. Klubben forventer nemlig, at bliver udsolgt.

Camilla Gammelgaard og Torben Hansen
Aalborg Pirates kan hive "The Double" til Aalborg ved at besejre Herning.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...