Snart kan du igen hoppe på en bus efter normal køreplan. Arkivfoto: Claus Søndberg
Livet her

Dagligdagen vender tilbage: Busser kører snart normalt

På tirsdag er det slut med reducerede køreplaner

07. april 2020 kl. 13:59

AALBORG: Snart kan du hoppe på bussen rundt i Nordjylland helt som vanligt. Fra og med tirsdag normaliserer NT nemlig den kollektive trafik igen.

På grund af corona-krisen har trafikselskabet siden 20. marts kørt med reducerede køreplaner, men i takt med at landet nu langsomt lukker op, kommer dagligdagen også tilbage, når de gælder fire hjul.

Åbningen betyder, at de køreplaner, der var gældende før 20. marts, gælder igen fra tirsdag 14. april, skriver NT i en pressemeddelelse.

NT understreger dog, at derfor fortsat ikke være vil fuld drift, når det gælder lokal- og skoleruter. Her må du orientere dig på nordjyllandstrafikselskab.dk

For at minimere smitterisikoen kan du fortsat ikke bruge kontanter, og du skal stige ind i bussen ad midter- eller bagdøren.

- Det har været positivt at se, hvor gode kunderne har været til at vise hensyn, holde afstand og til at rette sig efter vores henvisninger, og det, håber vi fortsat, vil være tilfældet, når antallet af kunder langsomt kommer tilbage i større stil. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores kunder og chauffører i den her tid, og derfor opfordrer vi til, at busserne aldrig er mere end halvfyldte for at sikre, at kunderne kan holde den anbefalede afstand. Desuden opfordrer vi også vores kunder til at vise hensyn til hinanden ved ind- og udstigning af bussen, ved at lade kunder komme ud, inden man selv stiger på, siger Mette Henriksen, chef for Kunder & Salg hos NT.

For at få tingene til at glide vil der i ugen efter påske være NT personale tilstede på strategiske steder i Aalborg. Samtidig lukker kundecentret også op - dog med reducerede åbningstider fra kl. 9-17 på hverdage.

Annonceret indhold

Nyeste