Damplokomotiv Nr. 34 oser langt væk af stålhård og rendyrket power, og porten er nu slået op på vid gab, så skinnernes konge kan slippes løs på skinnenettet. Arkivfoto: Limfjordsbanen
Det sker

Damplokomotivet er som en dinosaur fra en svunden storhedstid...

Limfjordsbanen i Aalborg fyrer nu op under togkedlen og slipper skinnernes konge løs på skinnenettet

21. juni 2019 kl. 15:57

AALBORG: Fut, fut, fut - nu kører toget...

Ung som gammel m/k kan allerede nu begynde at øve sig på sangen, for det er nemlig ved at være tid til at køre en tur ud i det blå med Aalborgs legendariske veterantog.

Det bomstærke og ikoniske damplokomotiv FFJ Nr. 34 er således klar til at blive trukket ud af stalden - undskyld remisen - på Hjulmagervej 56 i Aalborg, og ifølge særdeles pålidelige kilder, så puster og pruster skinnernes konge - som var det en dinosaur fra en svunden storhedstid - for at komme ud på skinnenettet og slippe hestekræfterne løs.

Limfjordsbanen - som klubben og foreningen hedder officielt - er således klar til dels at byde inden for i de hellige haller på remise-området, dels med en invitation til at komme ud at køre med sommertoget.

Klubben har base i den gamle remise på Hjulmagervej 56 i Aalborg, og man har indbudt alle interesserede til åben remise søndag den 30. juni. Arkivfoto: Limfjordsbanen

Finn Madsen, Aalborg, er informationsmedarbejder for Limfjordsbanen, og han oplyser til aalborg:nu, at man holder åben remise søndag den 30. juni i tidsrummet fra klokken 10 til 15.

- Vi vil gerne vise remisen og de gamle industribygninger frem for publikum og naturligvis også vores tog og vogne foruden meget andet jernbanemateriel.

- Aalborg Privatbaner lukkede i 1969, og nogle få år efter begyndte Limfjordsbanen i den gamle remise, og vi har siden da kørt veterantog omkring Aalborg, fortæller Finn Madsen og tilføjer, at der også klokken 13.00 på dagen er mulighed for at tage med på en køretur med damptoget fra remisen og ud til Aalborg Øst.

Limfjordsbanen har i dag ca. 30 aktive medlemmer, og man ser hellere end gerne flere nye medlemmer, for der er såmænd arbejdsopgaver nok til alle med f.eks. diverse vedligeholdelsesarbejder og reparationer. Arkivfoto: Limfjordsbanen

Og en anden god nyhed er også, at Limfjordsbanen kører sommertog i den forestående sommerferieperiode.

Finn Madsen:

- Vi kører sommertog fra onsdag den 10. juli og resten af juli på onsdage og i august køres alle søndage.

- Der er således afgang klokken 14 fra Aalborg Station til Østhavnen på de nævnte ugedage, og billetpriserne er henholdsvis 120 kroner for voksne og 60 kroner for børn.

Remisen og de gamle industribygninger er absolut et besøg værd, og der gemmer sig mange spændende effekter bag de høje porte. Arkivfoto: Limfjordsbanen

Limfjordsbanen har i dag ca. 30 aktive medlemmer, og Finn Madsen, der i øvrigt er tidligere formand for klubben og som har været medlem i 15 år, ser hellere end gerne, at man får endnu flere medlemmer.

Og så er det vist tid til en lille jernbanevits:

- Hr. konduktør - hvornår kører toget?

- Hvor skal du hen?

- På wc...

Annonceret indhold

Nyeste