Sportsgrenen har allerede fanget amerikanerne, nu håber lokal tennisklub, den også får fat i aalborgenserne

AALBORG: Du kender helt sikkert tennis og badminton, måske har du hørt om padel-tennis, men det er nok de færreste danskere, der har hørt om pickleball. Ikke desto mindre er pickleball en stor sportsgren i USA – og nu får Aalborg den første egentlige pickleball-bane i Danmark. Nærmere bestemt hos Aalborg Østre Tennisklub, der ligger på Østre Alle bag Vejgårdhallen.

- Vi har haft en gammel minitennis-bane, som har ligget mere eller mindre ubrugt hen. Efterhånden fandt vi ud af, nok via nettet og folk, der har været i USA, at der var noget i gang med pickleball. Et spil, vi ikke rigtig kendte noget til, fortæller formanden for tennisklubben, Poul Erik Jensen. Klubben besluttede sig derfor for at erstatte minitennis-banen med en pickleball-bane.

I pickleball spiller man på en bane i badmintonstørrelse, med en bold, der minder meget om dem, man bruger i floorball. Selve battene er tyndere end dem, man bruger i padel-tennis.

Projektet med at få banen har taget omkring to år og er blevet støttet af Aalborg kommune, Nordea -fonden, Spar Nord Fonden og DIF og DGI`s foreningspulje.

Og det er faktisk noget særligt, at der er kommet en pickleball-bane til Aalborg. Det er nemlig den første bane i Danmark, der er bygget til formålet helt fra bunden. Andre steder spiller de på indendørs badmintonbaner eller på opstregede betonpladser, fortæller Poul Erik Jensen.

Banen i Aalborg er endda med en US Open-belægning, som ifølge formanden er toppen af poppen.

Men med en i Danmark så ukendt sportsgren, har det ikke været let at få alt udstyret hjem til klubben.

- I starten var det svært at finde både bats og bolde. Så de er købt i USA. Blandt andet nettet har vi også fået hjem fra USA. For det var ikke til at finde et velegnet net i Danmark, siger Poul Erik Jensen, der dog også fortæller at sporten er ved at få fodfæste i Sverige.

Den nye pickelball-bane bliver indviet søndag 14. august klokken 11, hvor klubben introducerer interesserede til spillet, og hvor man kan få lov til at prøve.

Har man lyst til at spille herefter, kan man melde sig ind i klubben til et reduceret kontingent, der gælder resten af sæsonen. Den slutter i november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...