Claus Frederiksen - også kendt som Burnon - er både tatovør og graffitikunstner. Mød ham her

33-årige Claus Frederiksen har sat sit tydelige aftryk på både Aalborg og kunderne i Artistic Tattooing, hvor han arbejder. Aalborgensiske Claus Frederiksen er også kendt som street art- og graffitikunstneren Burnon og står blandt andet bag et portræt af Niels Roos - Niarn - der for nylig blev præsenteret i Karolinelund.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Hjem!

Jeg elsker og rejse ud i verden, og jeg gør det fem-seks gange om året til udlandet - samt en masse herhjemme. Men lige meget, om det er Malta eller et andet fantastisk sted, så efter et par dage vil jeg altid gerne hjem til Aalborg og sidde i butikken og fortælle røverhistorier.

Camilla Gammelgaard
Claus Frederiksen arbejder til daglig her i Artistic Tattooing på Vesterbro.Foto: Lasse Sand

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig? Hvorfor?

Jeg bruger Karolinelund rigtig meget.

Det er Danmarks graffiti-mekka med alle de lovlige vægge, der omslutter den levende kultur i parken. Fra folk, der bare chiller til dem, der skater og alt det andet subkultur, der lever dernede.

Hvordan bruger du byen i din fritid?

Åh, jeg er en meget kedelig person i min fritid.

Jeg bruger rigtig meget tid på at tegne eller male i mit værksted. Derudover holder jeg meget af at tage ud og se på kunst særligt steder som Gallerie Wolfsen og Kirk Gallery.

Hvilke personer betyder noget særligt for dig i byen

Kunstneren Morten Andersen er et af mine store forbilleder.

Selvom han er tilknyttet store gallerier i USA, så opfører han sig ikke som en “kunstner”, men mere som en “working class aalborgenser”, der står tidligt op hver dag og går i atelieret og får produceret en masse.

Camilla Gammelgaard
Foto: Lasse Sand

Hvordan oplever du, aalborgenserne tager imod street art kulturen?

Jeg syntes kun, at jeg har mødt positiv respons fra folk.

Men hvad jeg også hører er, at folk er glade for alle de flotte gavle, der bliver malet. Folk er kede af, at det altid skal være internationale kunstnere, der laver dem.

Jeg syntes dog, der er et problem med kommunikationen mellem graffiti/street art kunstnerne i byen og kommunen. Man skal jo skrive til fire-fem offent- lige afdelinger for at få tilladelse til en væg. Og som ordblind, så kommer det ikke til at ske.

Det kan ikke passe, at unge, der vil male gratis og selv betale deres materialer, skal bruge så meget tid på at få en lovlig væg igennem - en væg der kun giver glæde til folk.

Camilla Gammelgaard
Foto: Lasse Sand

Du er både tatovør og graffitikunstner - hvad har Aalborg betydet for din karriere?

Efter at have søgt læreplads i tre-fire år i København tilbød Brian Grønhøj (ejer af Artistic Tattooing) mig at flytte tilbage til Aalborg og arbejde i hans butik.

Det er jeg den dag i dag stadig beæret over.

Men med hensyn til street art og graffiti har Aalborg desværre ikke gjort noget. Det har været hårdt arbejde, og man må tømme kontoen for at rejse rundt og få sit navn op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...