Den ene hedder Bjarne og kommer fra Aalborg

AALBORG: Du ved det måske ikke, men Nordjylland har Danmarks bedste bordhockeyspillere. Det blev en realitet, da Team Axelsen Bordhockey Koncept vandt DM i bordhockey for 2-mands-hold 2020. I en tid hvor vi hungrer efter gode nyheder og sport i det hele taget, er det med kyshånd, at vi har modtaget nyheden om den fine sejr.

På holdet finder vi Bjarne Axelsen fra Aalborg, der stillede op sammen med Mathias Jacobsen fra Brønderslev. Grundet coronarestriktionerne var det kun landets fem bedste hold, som deltog i turneringen, der blev afholdt i Brønderslev.

Sporten med det hæderkronede bordhockeyspil i centrum er mere udbredt end man skulle tro, og alene i Danmark er der 500 spillere organiseret i 20-21 klubber. Bjarne Axelsen stiftede sammen med nogle venner tilbage i 2004 klubben i Brønderslev, der i dag har 50 medlemmer. Nu er han flyttet til Aalborg, hvor der ikke er en klub.

- Nej, der er ingen klubber i Aalborg, endnu. Vi vil forsøge at lave nogle aftaler med skoler, hvor vi kan lave nogle åbne turneringer. Det bliver naturligvis først, når der bliver åbnet op for landet igen, fortæller Bjarne Axelsen.

Team Axelsen Bordhockey Koncept som pt er landets bedste hold, havde planlagt Haraldslund Grand Prix 2021 den 16. januar i Haraldslund. Dette er desværre udskudt på grund af covid-19.

- Jeg havde et bordhockeyspil som barn, men det var først i mit voksne liv, at jeg for alvor gjorde noget ved det. Da vi havde startet klubben, fik vi øje på turneringerne i udlandet. Så vi tog til Helsinki Open første gang. Der tænkte vi, at vi ville klare det super godt. Det gjorde vi ikke. Vi var meget dårlige. Så begyndte vi at træne og har nu vundet DM flere gange, fortæller Bjarne Axelsen.

Efterfølgende har Bordhockey bragt Bjarne rundt i mange forskellige lande. Der bliver spillet bordhockey på topplan i 25 lande.

- Jeg har været i Montreal, Edmonton, Rusland, Hviderusland, Ukraine og i Chicago, hvor der er US Open. Jeg har været i alle de lande, hvor der er bordhockey, fortæller Bjarne Axelsen.

Skulle du selv have fået lyst til at prøve kræfter med sporten, kan et bordhockeyspil købes for 500 kroner. Så kan du træne inden, der kommer turneringer i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...