Festklædte i tusindvis er mødt op for at fejre mangfoldigheden

AALBORG: - Det er fuldstændig lige meget, hvem man forelsker sig i. Vi er alle sammen mennesker, og kærligheden er det vigtigste, sådan lød det fra Tobias Bøgeskov Eriksen, byrådsmedlem og medlem af Socialdemokratiet, da han holdt sin åbningstale for Aalborg Pride i Karolinelund.

Folk med regnbueflag, kreative udklædninger og bannere fyldte Aalborgs gader, da Aalborg Prides store parade bevægede sig igennem byen. Starten gik fra Kildeparken klokken 12 og fortsatte ned ad Vesterbro, Boulevarden, havnen, Nørregade og sluttede i Karolinelund, hvor efterfesten er i fuld gang.

En havetraktor med en stor vogn som påhæng førte an, og bag den kom flere tusinde glade mennesker, der vinkede til de mange fremmødte tilskuere, som fulgte med fra sidelinjen. Flere butikker har i dagens anledning pyntet op, og flere bybusser kører rundt med de velkendte regnbueflag.

Undervejs skød konfettikanoner sølv glimmer op i luften til stor jubel fra paradedeltagerne. På den store vogn sørgede DJen for, at dansevenlige toner satte gang i festen helt frem til sidste stop på ruten.

I Karolinelund sidder de tre veninder Ozzy Askman Jensen, Lærke Lassen og Sascha Jensen på henholdsvis 20, 19 og 20 år. De er meget glade for, at der er pride i Aalborg, og dagen betyder noget særligt for dem alle.

- Vi er her, fordi vi gerne vil fejre, at man må være, hvem man er, siger Ozzy Askman Jensen.

Sascha Jensen supplerer:

- I mine teenageår havde jeg svært ved at finde mig selv, men det hjalp, da jeg fandt ud af, at der er et fællesskab, man kan være en del af.

De tre veninder håber derfor alle på, at events som Aalborg Pride kan opmuntre andre til at stå ved, hvem de er.

- Jeg så en kvinde i paraden, som græd. Ikke fordi hun virkede ked af det, men nærmere fordi hun ikke var i tvivl om, at hun hører til her. Du kan se ud, som du har lyst til og være dig selv, siger Sascha Jensen.

Dagen har også en ekstra betydning for Lærke Lassen:

- Jeg kan være her med min kæreste, uden der er nogen, som kigger mærkeligt, det er virkelig dejligt, fortæller hun.

Fra scenen i Karolinelund er musikken gået i gang, og der bliver danset lystigt rundt omkring i parken, hvor endnu flere er stødt til. Ligesom resten af de fremmødte, så er pigerne også i festhumør.

- Vi skal helt sikkert feste igennem hele dagen. Vi er en stor gruppe afsted, og mine heteroseksuelle veninder, der ikke har været med før, er også klædt ud i regnbuefarver og er mega klar, siger Ozzy Askman Jensen.

I løbet af dagen kan man opleve alt fra The Powls til Dario von Slutty på scenen i Karolinelund, og senere afsluttes festen på Platform 4.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...