Livet her

Dansk film vækker opsigt i udlandet

De fik nej til støtte fra Dansk Filminstitut - nu snakker hele branchen om deres film ’Mens vi lever’

23. oktober 2017 kl. 08:24
Opdateret kl. 15:21

AALBORG: Den nye danske film ’Mens vi lever’ har premiere på torsdag den 26. oktober i landets biografer, men faktisk har den allerede været vist en enkelt gang i Aalborg, hvor den vakte stor begejstring blandt publikum.

Man kommer langt med vilje og vennetjenester. Det fandt Avaz-brødrene hurtigt ud af, da de skulle lave filmen ’Mens vi lever’. Der var nemlig ingen hjælp at hente fra Dansk Filminstitut, så de måtte selv samle penge sammen og spørge venner om hjælp. Resultatet har indtil videre vakt opsigt i Cannes og fået mange roser med på vejen herhjemme.

Forpremiere i Kennedy

Instruktøren bag filmen, Mehdi Avaz og hovedrolleindehaveren, Sebastian Jessen har tidligere på måneden været forbi de nordjyske kanter. Det gjorde de for at præsentere filmen for de heldige aalborgensere, der havde nået at købe en billet til forpremieren, der var totalt udsolgt. Mehdi Avaz fortalte ved præsentationen, at der ikke har været mange kroner til markedsføring, og det er årsagen til, at han sammen med Sebastian Jessen rejser landet rundt og fortæller om den. aalborg:nu fik en snak med de to herrer.

Vilde vennetjenester

Det er nærliggende at tænke "med det budget må det være lidt af en B-film", men det er langt fra tilfældet:

- Vi har prøvet at lave en anderledes dansk film ved hjælp af rigtig mange vennetjenester. Der er professionelle folk bag kameraet, som har været med ved store Hollywood-produktioner, eksempelvis Spiderman. Og så er det Bent Fabricius Bjerre, der har lavet al lyden og musikken til filmen. Det er en amerikansk film på dansk jord, der er fortalt på den smukke danske måde, fortæller Mehdi Avaz.

Skuespillercastet er også ganske imponerende. Udover Sebastian Jessen, så finder man for eksempel også Nicolas Bro, Charlotte Munk, Henrik Prip og Julie Christiansen.

- Der var jo ikke så mange penge, så jeg har appelleret til skuespillernes hjerte. Ligesom jeg har sagt til de folk omkring filmen, at det her er et hjerteprojekt, det er et projekt med passion, og det er en historie om virkelige mennesker. Det er ikke en superheltefilm, det er en historie om dig og mig og om det samfund, vi laver i, fortæller Mehdi Avaz.

Handler om en ulykke

Man vil bemærke, at trailere og beskrivelser af ’Mens vi lever’ er meget sparsomme med informationer. Det eneste man egentlig ved, når man sætter sig i biografsædet er, at der sker en forfærdelig ulykke, som forener fire menneskers skæbne. Og instruktøren fortæller det er med vilje, fordi det giver en ekstra oplevelse, at det hele ikke er givet på forhånd. Historien er autentisk, og den har ligget Mehdi Avaz på hjertet i 17 år, da han selv var en ven til de involverede. Nu fortæller han den endelig, og det betyder meget for ham. Det er også en stor ting for skuespiller Sebastian Jessen at have fået hovedrollen:

- Jeg læste manuskriptet, og jeg havde ærlig talt ret svært ved at komme igennem det, for jeg synes, det var så rørende, og det ramte på mange måder mine følelser. Så jeg var slet ikke i tvivl, da jeg havde læst det, det ville jeg bare være en del af.

Mange følelser på spil

Historien er tragisk, og den har været tæt inde på livet af instruktøren. Derfor krævede det også noget helt særligt af Sebastian Jessen, der igennem længere tid har forberedt sig til rollen som Christian i filmen. Han har blandt andet fundet nogle indre personlige følelser frem fra tabet af sin egen far, som han kunne bruge til at få de store følelser af frustration og sorg frem.

Når vi spørger ham, hvorfor man skal tage ind og se ’Mens vi lever’, er svaret kort og kontant:

- Se den fordi det er en rigtig god film. Jeg er stolt af den, og jeg synes, det er fantastisk, hvad man kan skabe med passion og engagement. Det er en god universel fortælling, der er i øjenhøjde med dig og mig.

Annonceret indhold

Nyeste