Den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads i Aalborgs midtby er samlingssted for både skøjteprinsesser og prinser

AALBORG: Det ser så utrolig let og elegant ud, når de unge skøjteløbere flyver som legende fugle hen over isen...

De giver den maksimal gas på skøjterne, og stålklingerne skærer sig kontant og ihærdigt ned i den iskolde overflade samtidig med, at der af og til høres diskrete og spredte "hviiits", når den enkelte skøjteløber laver et brat drej eller en hård opbremsning.

Der er nemlig dømt offentligt og gratis skøjteløb på den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads i Aalborgs midtby, og her i vinterferieugen er det et godt sted at samles og slå sine folder i gode kammeraters lag - uanset om man så har status som skøjteprinsesse, prins eller ej.

Torben O. Andersen
Skøjteløb er en aktivitet for både store og små, der skaber glæde hos udøverne. Den 10-årige Arina Johansen har det ganske enkelt smaddersjovt sammen med sin mor Else Johansen. Foto: Laura Guldhammer

Redaktionen på aalborg:nu har også været en tur forbi skøjtebanen for at se nærmere på de iskolde fornøjelser.

Den 14-årige Lucas Lundbitsch, Aalborg, er blot én af de adskillige unge skøjteløbere, der tilsyneladende er født med skøjter på fødderne.

Farten er den samme uanset, om han kører forlæns eller baglæns, og svingene sidder bare lige i (køle)skabet.

- Det er fedt at køre her på banen, og jeg synes, at isen er bedre end isen i Gigantium, lød ekspertudsagnet fra Lucas, der uddybende tilføjede, at isunderlaget er mere grov og knap så glat som isen i hallen.

Og han fik medhold i sin vurdering af kammeraten Philip K. Madsen (14), Aalborg.

Torben O. Andersen
Halløjsa - her kommer jeg. Arina Johansen elsker at løbe på skøjter, og hun er en flittig bruger af den kommunale skøjtebane. Foto: Laura Guldhammer

Den 10-årige Arina Johansen, Aalborg, er en helt ægte skøjteprinsesse, der regerede på skøjtebanen med majestætisk ynde.

- Jeg kommer her jævnligt, for man skal nemlig øve sig rigtig meget for at blive god til at løbe på skøjter, sagde hun særdeles velovervejet og eftertænksomt, mens hun samtidig med en professionel mine og kritiske øjne holdt øje med sin mors - Else Johansen - skøjteløb.

Og i den forbindelse kan man da vist roligt sige, at æblet ikke er faldet særligt langt fra stammen...

Torben O. Andersen
Så er der dømt fed hygge og underholdning på skøjter. De to kammerater, Marcus Egelund Falkesen, der ses til venstre, og Mikkel Rasmussen, får sig et adrenalin boost på skøjtebanen. Foto: Laura Guldhammer

Den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads er et stort aktiv for Aalborg, og den trækker skøjteløbere til fra nær og fjern.

Familien Falkesen havde således taget turen fra Løgstør for at komme på kommunal glatis.

Det tre mand store skøjtehold bestod af Marcus Egelund Falkesen (13), kammeraten Mikkel Rasmussen (12) og førstnævntes mor, Kitt Falkesen, der havde påtaget sig rollen som holdkaptajn.

Og der blev absolut ikke sparet på kræfterne - og ej heller udfoldelserne på isen - skal vi hilse og sige.

Torben O. Andersen
Liv Grønhøj Jensen har styr på udlejningen af skøjter, og man skal betale 30 kroner for én times leje. Foto: Laura Guldhammer

Den 15-årige Liv Grønhøj Jensen, Aalborg, havde vagten som skøjteudlejnings-mutter, og hun klarede jobbet uden at få den helt store sved frem på panden.

For hvis man ikke selv er den lykkelige ejer af et par skøjter, så er det nemlig muligt at leje skøjter på stedet hos Liv og hendes kollegaer for 30 kroner pr. time.

Torben O. Andersen
Der er fløjtet til frokostpause, og det er ensbetydende med ekstra god plads på isen på den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads i Aalborgs midtby. Foto: Laura Guldhammer

For en god ordens skyld skal det også lige oplyses, at kommunen har sat et skilt op på skøjtebanen med følgende tekst:

- Sidste dag med is er søndag den 3. marts.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...