Wakeboard i Østre Havn i Aalborg hitter blandt et ungdommeligt publikum med masser af vovemod

AALBORG: De unge mennesker giver den fuld skrue og flyver som frie fugle på vandet.

Det ser så legende let ud, når de kommer drønende på deres wakeboards i bassinet i Østre Havn i Aalborg og på den måde ligner fugle i lappedykker-familien, der også kan kunsten at glide let og elegant med fødderne oven på det våde element som blot én af ganske få fuglearter i hele verden.

De unge mænd og kvinder står dog med begge fødder solidt spændt fast i deres respektive wakeboards, når de med masser af vovemod udøver deres sport, som efter manges opfattelse tangerer både akrobatik og ballet i én skøn forening.

Som en tilskuer til udfoldelserne på vandet sagde med et smil på læben:

- Det kan godt være, at publikum kan se Verdensballetten ved den tilsandede kirke i Skagen - men her i havnen kan du såmænd også se udøvende kunstnere på højt niveau...

Vi lader lige billedet stå et øjeblik...

Den store guldmedalje

Den våde scene er som nævnt sat i Østre Havn, hvor Aalborg Cable Park holder til og har sin hjemmebane.

Klubben har et par hundrede aktive medlemmer, og alt efter vind og vejr tropper adskillige medlemmer op hver eneste dag for at boarde på Limfjorden.

Og med den sydlandske sommer, som har bidt sig ganske godt fast over hele Danmark, så skal man da ud og nyde det gode vejr.

Glædeshylene var nærmest til at føle på, da tre af klubbens medlemmer muntrede sig på vandet og havde det sjovt til den helt store guldmedalje.

Den 22-årige Rebecca Bon, Aalborg, havde følgeskab af kæresten, den ligeledes 22-årige Kenneth Espensen, Aalborg, og kammeraten Alexander Dyrvig (23), Aalborg.

De tre studerende har alle vendt ryggen til såvel studier som veloverståede eksamener i denne ombæring, og nu gælder det så bare om at nyde livet og wakeboard sporten på en skøn og dansk sommerdag på og i havnen.

Rebecca, Kenneth og Alexander siger samstemmende til aalborg:nu:

- At stå på et wakeboard er stort set det samme som at stå på et snowboard - den eneste forskel er blot, at det foregår på vand og ikke på sne.

- Det er en fed, fed oplevelse, og man får samtidig et adrenalin kick, der booster hele kroppen, siger de med én glad mund og tilføjer, at wakeboard slet og ret er sommerudgaven af snowboard.

Spring og hop

Aalborg Cable Park har i øvrigt ligget i Østre Havn siden 2012.

Der er opstillet to kabelbaner i bassinet, der trækker wakeboarderen rundt i havnebassinet, og den maksimale hastighed er ca. 30 km/t.

Hvert kabel er 180 meter langt og styres af en operatør.

Desuden er der opstillet en række forhindringer og rails i bassinet, som boarderen kan lave diverse spring og hop på alt efter lyst og evner.

Alle kan blive medlem klubben, og et medlemskab koster 300 kroner.

Klubben stiller gratis al udstyr til rådighed for medlemmerne, og man skal selv kun medbringe badebukser og et håndklæde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...