Sønderbroskolen er et af de store valgsteder i Aalborg Kommune, og der sidder mange mennesker klar til at assistere de fremmødte vælgere

AALBORG: Så er dagen kommet, hvor vi skal afgive stemmer til Kommunal- og Regionsvalget i Danmark. Aalborg:nu besøgte et af de store valgsteder i Aalborg Kommune for at få en snak med de valgtilforordnede, der har stillet sig til rådighed i demokratiets tegn.

Nogen skal træde til

På Sønderbroskolen er der opstillet tre valgborde. Ved det midterste finder vi Sebastian Korsbak Jensen, der smilende er ved at forklare en vælger, hvorfor der er to stemmesedler. Han er selv politisk aktiv, og det er en af bevæggrundene for, at han hjælper til på valgdagen.

- Jeg er her, fordi jeg selv stiller op for et parti, og jeg synes det er vigtigt, at valghandlingen foregår ordenligt. Derfor er det vigtigt, at der er nogen, der vil sidde her. Det er også vigtigt, at nogen gør det frivilligt, fortæller han.

Camilla Gammelgaard og Michael Bygballe
Valgbordene på Sønderbroskolen.

Det strømmer ind med vælgere, og Sebastian Korsbak Jensen er glad for det gode fremmøde indtil videre, og der er især en ting, han håber på:

- Jeg gad godt, at folk vælger at stemme mere personligt. Det er de stemmer, der reelt tæller, for det er i sidste ende dem, der afgør, hvem der bliver valgt. Så det er helt klart min opfordring, siger han.

Ved et et af de andre valgborde sidder Niels Peter Virum. Det er første gang, han har fået tjansen i Aalborg Kommune, og det var faktisk først i går aftes, der blev sendt bud efter ham. Der manglede nogle hjælpende hænder, men han ser det mest som en positiv dag:

- Det bedste ved at sidde hernede er variationen af de mennesker, der kommer. Og så er det de små humoristiske kommentarer. Folk joker lidt med, hvor de skal sætte deres kryds, og om det overhovedet kan svare sig. Der kommer mange forskellige kommentarer, griner han.

Camilla Gammelgaard og Michael Bygballe
Det strømmer ind med vælgere på Sønderbroskolen.

Sjov og spas

Stemningen på Sønderbroskolens valgsted virker generelt afslappet. Der er naturligvis en del formelle foranstaltninger, der skal være i orden, men der er samtidig plads til et par kække kommentarer af og til, og en del af de fremmødte vælgere smiler, når de går ned for at sætte deres kryds. Det er også noget af det, der lokker Sebastian Korsbak Jensen til at hjælpe til:

- Der altid sjove ting at huske tilbage på for hvert valg. Jeg tror, det sjoveste er at se, hvor glade folk bliver, når man giver dem et lille kompliment med på vejen. Det kunne for eksempel være, når de fortæller mig deres fødselsdagsdato, så siger jeg: "Du kunne godt have løjet dig ti år yngre, og jeg ville stadigvæk have troet på det", griner han.

Han erkender dog, at den som udgangspunkt lander bedst hos de kvindelige vælgere.

Camilla Gammelgaard og Michael Bygballe
Der er flere valgforordnede, der sørger for, at alt går rigtig til på valgdagen.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...