Nordjyllands Historiske Museum er klar med nye ture i Aalborg

AALBORG: Forsamlingsforbuddet er blevet hævet, og derfor kan Nordjyllands Historiske Museum nu endelig kan genoptage de populære byvandringer.

Museet har under corona-nedlukningen udviklet nye Aalborg-ture, hvor emnerne spænder vidt. Der er byvandringer i byens forlystelsesliv og i byen under Besættelsen. Du kan komme tilbage til middelalderen eller blive klogere på solsidens seværdigheder i en Nørresundby-byvandring, og som noget nyt kan du få highlights fra byens 1200 år omskiftelige og spændende historie på bare halvanden time.

Endnu en nyhed blev introduceret umiddelbart før corona-udbruddet, men nåede aldrig rigtig i gang. Det er en byvandring inspireret af oprørsudstillingen på Aalborg Historiske Museum, som åbnede i februar. På turen tages publikum med på en rejse tilbage i tiden for at finde spor efter de nordjyske oprørs rødder.

Det’ for børn

Også for det yngre publikum er der nyheder. Leg dig gennem byen er titlen på en helt ny tur, der egner sig særligt for de 5-10-årige. Undervejs bliver børnene sat på mange opgaver og aktiviteter såsom at sende vand op gennem Danmarks smalleste gade, regne med gamle mønter, blæse sæbebobler, smage gammeldags slik, lege gamle lege og besøge et mørkt fangehul, hvor der både har siddet røvere og hekse.

Og får børnene ikke uhygge nok på den tur, så er der mere at hente i byvandringen med den sigende titel ”Hekse, spøgelser og bloddryppende historier – for børn”. Det er både sjovt og uhyggeligt, og mest for børn fra 9 år og op i følge med en voksen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...