Landets største roller derby stævne i Nørresundby i weekenden

NØRRESUNDBY: Kvinder fra fem lande mødes i denne weekend, 10. og 11. marts, i Nørresundby Idrætscenter til landets største roller derby stævne - The Northern Takedown. Der kommer klubhold fra Finland, Tyskland, England, Sverige og Aalborg.

I alt 95 spillere fordelt på fem hold. Dertil kommer omkring 40 dommere fra mange europæiske lande. Og en masse lokale frivillige.

- Det er anden gang, vi holder stævnet. Vi glæder os rigtig meget til at markedsføre Aalborg og få byen på roller derby verdenskortet. Vi har faktisk et rigtig godt ry allerede, fortæller Sidsel Bjørk fra Aalborg Roller Derby, som er arrangør.

- De udenlandske dommere er så begejstrede for vores stævne, at vi har været nødt til at sige nej til flere, som gerne ville være med, tilføjer Sidsel Bjørk.

Roller Derby er en meget fysisk krævende kontaktsport.

Der er 15 på et hold med fem på banen af gangen.

Sporten kan beskrives som rugby på rulleskøjter, men uden en bold.

Holdet på banen består af en jammer og fire blockers. Det handler om, at jammeren skal forsøge at trænge igennem modstanderens forsvar - blockers - og derved score point.

Det kræver ikke kun fysik, men også taktisk og strategisk kunnen.

Det store stævne går i gang lørdag formiddag med kampe kl. 10, 12, 14, 16, 18 og 20. Og søndag kl. 9, 11, 13 og 15.

Aalborg har den første kamp lørdag kl. 14 - og det er en helt speciel kamp. Aalborg Roller Derby vil nemlig gerne være med i WFTDA, som svarer til fodboldens FIFA. I kampen kl. 14 vil Aalborg-holdet blive bedømt med henblok på optagelse i WFTDA, som giver mulighed for at deltage i internationale turneringer.

I øjeblikket er Aalborg placeret som nummer 170-180 i Europa, vurderer Sidsel Bjørk.

Aalborgs andre kampe er lørdag kl. 18 samt søndag kl. 9 og 13.

For Sidsel Bjørk bliver det også en speciel turnering. Hun blev mor i oktober og skal i weekenden have sin første kamp i halvandet år. I øvrigt er der flere fra Aalborg-holdet, som skal i kamp for første gang.

Når kvinderne er i kamp har de nye navne. Sidsel Bjørk hedder Möxie Crüel.

- At vi har andre navne, når vi er i kamp, hænger nok sammen med, at roller derby oprindelig var en undergrunds-aktivitet, fortæller Sidsel Bjørk - alias Möxie Crüel.

- Jerg synes, det er en rigtig god ide med andre navne. Som kvinden Sidsel har jeg en række funktioner - som mor, på arbejde osv. Men når jeg er i kamp er jeg kun Möxie Crüel og kan koncentrere mig 100 procent om kampen, fortæller hun.

Roller derby er ikke voldsomt udbredt i Danmark og de kvindelige udøvere er klart i overtal.

- Jeg synes, det er dejligt, vi har en holdsport uden bold for voksne kvinder, siger hun.

Aalborg Roller Derby træner normalt i Gigantium, men banen er ikke helt klar endnu efter branden. Derfor trænes der også andre steder, bl.a. på Filstedvejens Skole og i idrætscentret i Nørresundby.

Men skal være 18 år for at være medlem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...