Studerende på Aalborg Universitet er nu i gang med et semester-projekt, der omfatter et stort boligbyggeri

AALBORG: Blomsten af Danmarks ungdom sidder blot på deres flade dagen lang og tæller forbipasserende køretøjer.

- Sig det er løgn...

- Næh - det er det absolut ikke, men det er ej heller en ukontrollabel og omsiggribende slendrian, der nu har overmandet den håbefulde ungdom.

Derimod gør de unge det i en god sags tjeneste samtidig med, at de tænker mega store og konstruktive tanker.

Dagens bilister på Humlebakken og Langagervej i Aalborg Øst har formentlig med rette undret sig ganske gevaldigt over den halve snes unge mænd og kvinder med gule veste, der tilsyneladende blot sad på den flade eller stod og gloede måske lidt lidenskabsløst på trafikken.

Men hver gang et køretøj passerede i lyskrydset Humlebakken-Langagervej, så sørgede de ungdommelige trafiktællere dog meget omhyggeligt og med stor pligtopfyldelse for, at der blev sat et kryds i de medbragte skemaer.

Ingen biler slap således igennem det ungdommelige nåleøje uden at blive krydset af i den ene eller den anden kategori af køretøjer.

Hemmelighed i projekt

Og hvad er så "hemmeligheden" i dette trafikprojekt?

Joh - der er såmænd tale om en gruppe ingeniør-studerende fra Aalborg Universitet, der er draget ud i felten for at høste relevant materiale til deres semester-projekt.

De unge er studerende på universitetets byggeri- og anlægsinstitut, og de går alle på 3. semester.

Uddannelsen varer et sted mellem tre og et halvt og fem år, og så kan de ellers efter veloverstået eksamen skrive f.eks. bygningsingeniør eller veje- og trafikplanlægger eller energi- og indeklimaingeniør på cv'et.

Den 21-årige Jannik Skov og studiekammeraten Emil Hostrup (23), begge fra Aalborg, havde således hæderkronede dage godt plantet i de til lejligheden medbragte jagtstole, mens de talte får - undskyld biler - i ét væk i det pågældende lyskryds.

Jannik og Emil siger til aalborg:nu, at trafiktællingen skal bidrage til at give et retvisende billede af trafik og infrastruktur i området for at kunne dimensionere det fremtidige vejnet bedst muligt.

- Helt overordnet handler hele vores projekt i sidste ende om opførelse af et meget stort og spritnyt boligområde i forlængelse af Langagervej i nordlig retning og klods op ad Nørre Tranders.

Held og lykke

- Der er tale om et ca. 40 hektar stort og grønt område ved Lemvigvej, hvor det er tanken at opføre rækkehuse, etagehuse, et kollegium, to daginstitutioner samt et ca. 6000 kvadratmeter stort butikscenter, oplyser de.

De to ingeniør-studerende understreger dog meget kraftigt i den forbindelse, at der udelukkende er tale om et fiktivt projekt i ren og skær undervisningsøjemed.

Jannik og Emil:

- Vi er i alt ni grupper med seks til syv studerende i hver gruppe, og hver gruppe skal aflevere et løsningsforslag, som skal afleveres sidst i december måned i år.

De to studerende fortæller også, at de skal til eksamen og forsvare deres projekt-forslag i januar næste år.

Og så er der vist kun tilbage at ønske de studerende held og lykke med projekterne og den forestående eksamen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...