Aalborg er stærkt repræsenteret ved årets X Factor, og i aftenens program var intet mindre end to elever fra handelsskolen i Turøgade sluppet gennem nåleøjet til five chair challenge

AALBORG: Mathias Weis på 19 og Rasmus Hunt på 18 er fra Aalborg, de går på handelsskolen i Turøgade, og så var de med i fredagens afsnit af X Factor. Utroligt nok havde begge de to unge talenter nemlig klaret sig igennem nåleøjet og var blandt de udvalgte 12 i unge-kategorien, som Ankerstjerne er mentor og dommer for.

- Jeg har altid spillet musik og har gået meget op i det, men jeg har aldrig vidst, om jeg var god til det. Så kom jeg til X Factor og fandt ud af, at det er jeg. Det gav et ekstra boost, siger Mathias Weis, der desværre ikke fik en stol af Ankerstjerne. Han har alligevel kun rosende ord til dommeren:

- Jeg har stor respekt for ham som musiker, og det var helt fantastisk at få lov at arbejde sammen med ham.

Mathias Weis drømmer om en musikkarriere, og det var et skridt i den helt rigtige retning, da telefonen ringede lidt uventet.

- Jeg blev ringet op fra programmet, mens jeg var på golfbanen sammen med mine venner. Så spurgte de, om jeg gerne ville med til five chair challenge. Det var helt vildt, fortæller Mathias Weis.

Camilla Gammelgaard
Mathias Weis drømmer om en musikkarriere og er glad for sin deltagelse i X Factor. Foto: Lasse Sand

Endnu et stjernefrø

Rasmus Hunt havde også taget turen til X Factor audition.

- Jeg tog afsted for at få konstruktiv kritik, så jeg havde slet ikke forventet at få tre store 'ja'. Det var fedt, fortæller han og fortsætter:

- Jeg fik at vide, jeg har personlighed og er en god sanger. Faktisk at jeg har hele pakken. De var generelt meget positive.

Det unge talent kan ikke bare synge, han spiller også både guitar, klaver og bas, og fremtidsdrømmen findes uden tvivl indenfor musikken.

- Jeg vil selvfølgelig gerne gøre en stor forskel med musikken, men jeg er også interesseret i filmbranchen og Broadway og musicals - men det helt klart musik, der er i fokus lige nu, siger Rasmus Hunt.

Ligesom Mathias Weis var han meget begejstret for unge-kategoriens dommer.

- Det var mega fedt at møde Ankerstjerne. Det var også ham, jeg var mest interesseret i til auditions. Så det var fedt at få ham som dommer. Det var det, jeg havde drømt om, fortæller Rasmus Hunt.

- Five chair challenge var meget anderledes end audition på grund af publikum, og jeg skulle på scenen som den allerførste. Det var nervepirrende. Jeg ville helst ind til sidst, for det er et stort pres at sidde på en stol og håbe på at holde den i så lang tid, fortæller han.

Fredagens program slutter midt i konkurrencen. Rasmus har en stol og kan stadig gå videre, men intet er afgjort endnu.

Camilla Gammelgaard
Rasmus Hunt kan både spille klaver, guitar og bas og har fokus på en karriere med musik. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...