Mad & Drikke

Den Bette Kro serverer igen smørrebrød

Det er med nye folk ved roret, men stedet ligner sig selv. Der er rødternede duge på bordene og klassisk smørrebrød, bajere og snaps på menukortet.

07. oktober 2017 kl. 14:00

Aalborg: I Vingårdsgade i hjertet af Aalborg finder man Den Bette Kro. Den lukkede for en kort bemærkning, da den tidligere ejer gik konkurs i august måned, men allerede i september blev dørene atter en gang åbnet op til de stemningsfyldte lokaler. Det skete, da Jeannette Isgaard Jørgensen, der i forvejen ejer i Café Vi2 på C.W. Obels Plads, overtog stedet.

Smørrebrød er stadig et hit

Klokken er ikke mere end 11, da vi ankommer, men der er allerede fuld gang i dagens forberedelser i krostuen. Det autentiske blå stel er stillet på bordene, og Gitte Vangsgaard er nu ved at stille de sirligt foldede servietter på.

Hun er den daglige leder på Den Bette Kro, og hun er glad for, at stedet igen er åbent for gæster, der ønsker at sætte tænderne i et stykke smørrebrød:

- Jeg synes, stedet er dejligt. Her er en rolig atmosfære, og så skiller det sig ud fra Aalborgs øvrige restaurations- og caféliv, hvor der er mange steder med moderne mad. Her holder vi os til den mere klassiske danske menu, som der er mange, der efterspørger, fortæller hun.

Foto: Kim Dahl Hansen

Sparer ikke på kalorierne

Vi prøver flere forskellige stykker på menuen, og det bekræfter også, at der er tale om traditionelt smørrebrød, præcis som man forestiller sig det. Der er bestemt ikke sparet på pålægget, og der er kælet for detaljerne. Det første stykke, der bliver serveret, er med sild og hjemmelavet karrysalat. Det næste er med hjemmelavet hønsesalat og bacon. Og til sidst kommer stykket, som personalet på Den Bette Kro enstemmigt udråber som stedets favorit, fiskefilet med mayonnaise, håndpillede rejer og kaviar.

Foto: Kim Dahl Hansen

Det kunne være nærliggende at tænke, at man da ikke kan blive mæt af en enkelt håndmad. Lad det være sagt med det samme, smørrebrødet skiller sig meget ud fra den flade leverpostejmad, som mange selv får bikset sammen i køkkenet. Der er rigeligt med mad i et enkelt stykke, men skulle det mod forventning ikke være nok, så kan man gå på opdagelse i et andet eller tage et kig på dessertudvalget. Der kan man blandt andet finde en anden traditionel dansk ret i form af gammeldags æblekage:

- Det er ikke sundhedsmad, vi serverer. Så man skal nok ikke gå herned med et ønske om kaloriefattig mad, siger Gitte Vangsgaard med et smil på læben.

Bajer og snaps

Det næste spørgsmål, der melder sig på banen, er naturligvis, hvad skal man have at drikke til? Svaret på det er faktisk givet på forhånd, hvis man kaster et blik på krostuens bar. Her er der linet op med utallige varianter af snaps, ligesom der er flere mærker at vælge imellem på fadølshanerne:

- Øl og snaps går stadig hånd i hånd med smørrebrød. Vi har egentlig valgt at bevare udvalget fra den tidligere ejer. Så vi har over 80 forskellige slags snaps, hvor det især er Aalborg akvavitterne, der er populære. Der er også mange forskellige slags øl, vi prioriterer de nordjyske bryggerier højt.

Foto: Kim Dahl Hansen

Events og planer i vente

Kombinationen af smørrebrød og nordjysk øl og snaps falder da også i god jord. Den Bette Kro har siden opstarten haft masser at lave, og interessen ser kun ud til at vokse, hvilket glæder Gitte Vangsgaard, der siger:

- I starten kunne vi lige følge med, men der bliver mere og mere at se til, som dagene går. Det er faktisk lige, som vi kunne ønske os, og fremadrettet vil vi også åbne op til resten af krostuen, der indtil videre kun har været i brug på ekstra travle lørdage.

Det kunne måske blive aktuelt inden længe, hvor der både er planlagt Mortens Aften og en speciel julemenu. Efter nytår bliver planerne yderligere udvidet, for Den Bette Kro skulle i følge Gitte Vangsgaard gerne kunne diske op med flere lune retter om aftenen. De vil også gerne kunne på invitere på jazz engang imellem, for det er der flere kunder, der efterspørger.

Foto: Kim Dahl Hansen
Annonceret indhold

Nyeste