Der er bestilt 14 styk af den 24,8 meter lange bus, der er den første BRT-model, som busproducent laver

AALBORG: Til sommeren 2023 kommer der en ordentlig moppedreng på vejen i Aalborg eller rettere 14 af slagsen.

Her ventes nemlig ikke bare det 12 kilometer lange Plusbusrutenet fra Væddeløbsbanen i vest til Universitetsområdet og Supersygehuset i øst at stå færdigt, men her bliver også Aalborgs 14 nye eldrevne Plusbusser leveret.

De 24,8 meter lange busser bliver købt af Tide Bus Danmark, der er valgt af Aalborg Kommune til at drive kommunens rutenet, når alle busser i kommunen bliver elektriske. Og busserne skal produceres hos den store polske busproducent Solaris.

Der kan ske enkelte ændringer, men de tre-leddede busser med plads til 155 passagerer kommer til at tage sig ud som på billedet.

Det er ikke bare størrelsen, der adskiller Plusbussen fra de eksisterende bybusser. For på flere fronter opfylder de nye busser flere mangeårige ønsker om komfort hos passagererne.

Når byen koger af varme, så er der godt nyt til passagerne, for der er monteret klimaanlæg i de nye busser.

Desuden er der mere plads til cykler og barnevogne, ligesom man kan komme hurtigere ud og ind med fire dobbeltdøre. Den plusbus, der skal køre i Aalborg, kører ikke andre steder end i Aalborg, da det er først BRT-model, som busproducenten laver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...